Locale Altele
Sambata, 2 Iulie 2022
Sam, 2 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bătaie de joc pe banii noştri
Florin Răchitan  - Joi, 1 Octombrie 2009

Se pare că febra circului politic dâmboviţean i-a îmbolnăvit şi pe aleşii sătmărenilor, aceştia realizând joi o nouă premieră îngrijorătoare pentru administraţia publică locală: şedinţa extraordinară a Consiliului Local nu s-a mai ţinut, din lipsă de cvorum.

 

La ora la care trebuia să înceapă şedinţa, în sală erau doar consilierii UDMR, doi de la PNL şi un singur PSD-ist, în timp ce trei din cei patru reprezentanţi ai PD-L au fost în sală cu câteva minute înaintea orei începerii, dar au „dispărut” în momentul în care preşedintele de şedinţă a făcut prezenţa.

 

Acesta nu a putut decât să constate că, pur şi simplu, nu erau destui consilieri prezenţi pentru a putea vota proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

 

Absenţa masivă a PSD-iştilor şi democrat-liberalilor nu a mirat pe nimeni, cel puţin nu pe cei care cunoşteau miza şedinţei extraordinare şi care au urmărit evenimentele din ultima vreme din Consiliul Local.

 

Pe ordinea de zi a şedinţei figurau câteva proiecte de hotărâre „delicate”, cu privire la nişte contracte comerciale şi nişte terenuri care au provocat scandal şi în şedinţa precedentă, în principal între consilierii democrat-liberali şi cei UDMR-işti. Conducerea Primăriei a sperat ca prin convocarea unei noi şedinţe să se rezolve problemele în mod responsabil. A sperat degeaba.

 

Absenţa democrat-liberalilor şi a PSD-iştilor de la şedinţa extraordinară de joi amână deciziile cu privire la dreptul de administrare asupra unui teren aflat în Grădina Romei, unde are interese un patron PDL-ist, precum şi la statutul juridic al unor terenuri din zona ştrandului, unde are interese un alt PDL-ist, dar şi în cazul unui contract comercial de publicitate, susţinut insistent de UDMR-işti. Se amână, de asemenea, aprobarea studiului de fezabilitate pentru construirea unei săli de sport la Liceul Economic, proiect care a fost respins în şedinţa trecută de consilierii UDMR-işti din pură răzbunare, din câte se pare.

 

Stupefiat de ceea ce a văzut în sala de şedinţe, primarul Iuliu Ilyes a făcut referire la Legea Administraţiei Publice, care obligă, teoretic, consilierii locali să participe la şedinţe, iar absenţele trebuie motivate serios. În consecinţă, i-a cerut secretarei să solicite în scris de la fiecare consilier absent explicaţii privind motivele pentru care au chiulit şi a anunţat public faptul că se convoacă o nouă şedinţă extraordinară în prima zi a săptămânii viitoare.

 

„Este inadmisibil ce se întâmplă. La Bucureşti e circ, preşedintele joacă hora la Cluj, iar la Satu Mare consilierii locali n-au chef să vină la şedinţă. Dacă va fi nevoie, vom convoca din trei în trei zile câte-o şedinţă, poate le va veni cheful” – a răbufnit Iuliu Ilyes.

 

La ieşirea celor câţiva consilieri prezenţi la şedinţă, aceştia au avut ocazia să se „delecteze” cu spectacolul oferit de un jmekeraş băgat pe pile pe un post de bugetar, care conducea o maşină cu număr MSM, adică aparţinând de una dintre instituţiile subordonate Primăriei. Acesta a făcut raliu în faţa Primăriei, cu manele la maxim în boxe.

Satu Mare, România, la 20 de ani după Revoluţie.

Tags: sedinta  consiliu  local  absenta  
2126 vizite
Distribuie pe