Locale Altele
Sambata, 3 Decembrie 2022
Sam, 3 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Secția de Neurologie se mută în noua clădire modulară a Spitalului Județean Satu Mare
Consiliul Județean Satu Mare  - Marti, 15 Februarie 2022

Noua secție de Neurologie va funcționa într-o clădire aflată în curtea Spitalului Județean de Urgență, fiind o construcție modulară cu parter și 2 nivele, cu peste 2100 m². Va fi dotată cu 75 de paturi dintre care 10 vor fi destinate secției de Terapie Intensivă pentru pacienții cu AVC.

Lucrările la clădirea modulară au început în luna septembrie a anului 2020 și au fost efectuate lucrări de demolări, construcții modulare (structură metalică, placă din beton armat), finisaje interioare, instalații electrice, sanitare, canalizare, climatizare, termice și gaze medicale, s-a realizat un sistem de curenți slabi pentru monitorizare pacienți (soft și internet) și au fost montate rampe fluide medicale, un bazin rezervă de apă și o stație de pompare pentru prevenirea incendiilor. De asemenea, a fost construită o pasarelă care va face legătura cu secția de Imagistică.

Până la sfârșitul lunii februarie, secția de Neurologie va funcționa la noua adresă, mobilierul și aparatura medicală fiind asigurate din cele existente în acest moment în spitalul sătmărean. Totodată, urmează ca secția să fie dotată cu aparatură performantă suplimentară achiziționată printr-un proiect finanțat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria în valoare de 2.462.156 de euro și cu mobilier nou și modern achiziționat de către Spitalul Județean Satu Mare, cu o valoare aproximativă de 1,5 milioane de lei. Tot în noua clădire va funcționa și Centrul Stroke.

În viitorul apropiat urmează scoaterea la concurs a unor posturi de specialitate printre care și cele de psiholog, kinetoterapeut, maseur, pentru o recuperare cât mai rapidă a pacienților.

Valoarea lucrărilor de extindere a Spitalului Județean cu noua construcție modulară se ridică la suma de 12.062.844 de lei, din care 10.717.844 de lei de la Ministerul Sănătății, 1.207.000 de lei de la Consiliul Județean Satu Mare și 138.000 de lei din veniturile proprii ale spitalului.

1024 vizite
Distribuie pe