Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Peste trei ani vom fi inundaţi de gunoaiele ungurilor
Penina Cirţ  - Joi, 1 Octombrie 2009

Din 2012, odată cu liberalizarea circulaţiei deşeurilor, municipiul Satu Mare riscă să fie inundat de gunoaiele din Ungaria, potrivit comisarului general al Gărzii Naţionale de Mediu, Silvian Ionescu, aflat în control la Satu Mare.

 

Afirmaţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă, comisarul general susţinând că preţul de operare al gunoiului de la noi este mult sub preţul practicat în celelalte ţări ale Uniunii Europene, ceea ce va determina ca statele vecine să îşi depoziteze gunoaiele în Satu Mare, beneficiind de un preţ mai mic.

 

Preţul de operare al gunoiului în România este de 15-17 euro/tonă, în timp ce în restul Uniunii Europene, acesta depăşeşte 25 de euro/tonă.

 

Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu a amintit că toate gropile de gunoi din judeţul Satu Mare au fost închise, rămânând în funcţiune doar depozitele din Satu Mare şi Tăşnad, dar şi acestea au termen pentru închidere până anul viitor. Silvian Ionescu speră ca în acest interval de timp să intre în funcţiune măcar prima celulă din noul depozit ecologic al judeţului.

Tags: gunoaie  unguri  ue  
1375 vizite
Distribuie pe