Locale Altele
Sambata, 2 Iulie 2022
Sam, 2 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Comunicat al Direcției de Protecția Copilului despre minora abuzată sexual la centrul de plasament din Halmeu: nu ei sunt de vină!
DGASPC Satu Mare  - Miercuri, 20 Aprilie 2022

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare a trimis un comunicat de presă, ca reacție la articolele apărute în presa locală și națională despre cazul minorei abuzate sexual la centrul de plasament din Halmeu, despre care am relatat ieri. Publicăm integral punctul de vedere al DGASPC:

Având în vedere materialele publicate în mediul online și presa scrisă privind abuzul asupra unui minor in CPC Halmeu ce fac obiectul dosarului penal Nr.1927/P/2019 facem următoarele precizări:

DGASPC Satu Mare ca instituție de specialitate a fost cea care a sesizat Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare -  Serviciului Investigații Criminale această faptă a unui fost educator.  Astfel, pe parcursul consilierii psihologice realizată în acest dosar față de alt suspect, imediat ce a intrat în posesia  unor probe ce indicau un abuz a solicitat imperios extinderea cercetării și asupra fostului educator. Prin Ordonanta din 28.11.2019 s-a dispus  extinerea urmăririi  penale și asupra fostului educator.

DGASPC Satu Mare a colaborat si conlucrat cu IPJ Satu Mare pentru solutionarea dosarului, toate rapoartele inaintate politiei in dosar indicand clar existența unui abuz. Durata cercetării și încadrarea faptei cad în sarcina instituțiilor competente – Poliție, Parchet.

Asiguram opinia publică ca DGASPC Satu Mare are toleranță 0 față de abuzuri asupra copilului indiferent de formă și mediul în care se produc inclusiv în instituțiile din subordine depunand în continuare toate diligențele necesare soluționării cauzei penale, urmând ca la finalizarea dosarului penal să ia măsurile administrative cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

575 vizite
Distribuie pe