Locale Altele
Duminica, 3 Iulie 2022
Dum, 3 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Grofii și-au tras echipă de teqball la CSM. Nu știți ce-i ăla teqball? Veți afla! Pe banii dumneavoastră ;))
Florin Răchitan  - Joi, 28 Aprilie 2022

În urmă cu o lună, Primăria Satu Mare a semnat un parteneriat cu Federația Română de Teqball (există așa ceva!), ocazie cu care primarul Kereskenyi Gabor a și primit un tricou cu numele său de la președintele federației de specialitate.

Cunoscătorii au intuit de atunci că e o jmekerie pentru un nou tun din bani publici, care foarte probabil va avea legătură cu Clubul Sportiv Municipal și, eventual, cu Academia de Fotbal pe care vor s-o înființeze grofii la Noroieni, cu ajutorul Episcopiei Romano-Catolice și pe banii guvernului putinist din țara vecină.

Noa, abia a trecut o lună și consilierii locali din Satu Mare s-au trezit cu un proiect pe ordinea de zi a ședinței de joi, care prevedea înființarea unei secții de teqball la Clubul Sportiv Municipal, sugativa de bani publici cu buget anual de peste un milion de euro din care se plătesc, în principal, salariile jucătoarelor din echipa de baschet feminin care în actualul sezon nu a reușit să intre nici măcar în finala unui campionat național care stârnește zâmbete la toți cei care se pricep cât de cât la baschet. Așa că e nevoie de o ”rectificare de buget”, pentru care s-a inventat o nouă secție :))))))

Dar ce e ăla teqball? E un sport inventat recent, un fel de labtenis care se joacă pe o masă asemănătoare cu cea de ping-pong, și care se pare că are foarte mare succes în țara vecină (evident ;)), iar, mai nou, și la noi. Cel puțin așa ni se spune în comunicarea oficială a Primăriei ;))

Deocamdată, în ședința de joi a Consiliului Local nu a fost vorba de bani, dar urmează... în ședințele următoare ;))

Vestea bună în toată această combinație este, totuși, că, pentru prima dată după foarte mult timp, toate partidele ”românești” din Consiliul Local Satu Mare au votat, într-un fel sau altul, împotriva acestui proiect de hotărâre despre care toată lumea știe pentru ce a fost conceput, realizând, în premieră, o veritabilă opoziție la nivel local, la care nu s-ar fi gândit nimeni până acum. Mai precis, consilierii PSD și USR au votat împotriva proiectului, în timp ce consilierii PNL, inclusiv cei doi viceprimari, s-au abținut, aceasta fiind o soluție ”onorabilă” pentru ei, în condițiile în care fac parte din coaliția toxică de conjunctură de la conducerea municipiului Satu Mare. Proiectul a fost aprobat, totuși, cu cele 12 voturi ale consilierilor UDMR care constituie (vă amintiți?) majoritatea simplă în Consiliul Local.

Este pentru prima oară în care nu au mai contat nici potențialele șantaje la adresa ”cozilor de topor” care se tem pentru posturile lor călduțe plătite din bani publici sau pentru eventualele afaceri în care și-ar putea băga coada dracul grofii. Este un semn bun pentru 2024, pe fondul declarațiilor din ultima vreme ale liderilor principalelor partide ”românești” din Consiliul Local, care, cel puțin teoretic, își doresc un fel de ”coaliție românească” pentru a pune capăt Mafiei etnice de până acum, chiar dacă și soluția lor seamănă tot cu un fel de Mafie etnică, în lipsă de altceva mai bun în condițiile actuale. Am pus ”coaliție românească” între ghilimele, fiindcă din aceasta ar urma să facă parte, în condiții ideale, și membri de altă naționalitate ai principalelor partide care se află acum în opoziție sau chiar în coaliția de conjunctură la nivel local.

Unul dintre aceștia este tânărul consilier liberal Victor Cernea, cunoscut deja pentru ”opiniile separate” cu care s-a remarcat în ședințele de până acum. Imediat după ședința de joi, acesta a și postat pe Facebook o luare de poziție în care explică despre ce este vorba:

”Din păcate, trebuie să observ că sportul tradițional din Satu Mare nu se mai află pe lista priorităților Primăriei Municipiului Satu Mare.

Astăzi s-a votat înființarea secției de Teqball la CSM Satu Mare. Acest sport inventat în anul 2014, din păcate, va eclipsa importanța sporturilor precum scrima, șahul sau fotbalul. O investiție inutilă, care, probabil, ne va costa sute de mii de lei în anii care urmează” – a declarat Victor Cernea.

1224 vizite
Distribuie pe