Locale Altele
Miercuri, 30 Noiembrie 2022
Mie, 30 Nov 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primăria Satu Mare a ”actualizat” valoarea zonei de agrement de pe malul Someșului, la care nu a lucrat nimic de doi ani de zile
Florin Răchitan  - Joi, 4 August 2022

Consiliul Local Satu Mare a aprobat în ședința de joi actualizarea valorii proiectului privind transformarea malurilor Someșului în zonă de agrement, proiect aruncat ca momeală în ultimele două campanii electorale și pentru care a fost semnat contractul de execuție în urmă cu doi ani, doar că de atunci nu s-a executat nimic.

Fiind ocupată cu betonarea Centrului Nou, se pare că firma de casă nu a avut timpul sau logistica necesară pentru a se apuca și de malurile Someșului, astfel că și acest proiect, la fel ca altele, a rămas ”în coadă de pește”, până ce întreaga economie a fost lovită de inflație și recentele creșteri de prețuri la materiale de construcție, ceea ce a forțat Guvernul să emită o Ordonanță de Urgență prin care permite administrațiilor locale să actualizeze bugetele destinate proiectelor aflate în derulare.

De această ordonanță profită acum din plin firmele care au ”în derulare” contracte cu Primăria Satu Mare, cum e cel din acest caz, semnat în urmă cu doi ani pentru o valoare de 6,2 milioane de lei, care a crescut acum la peste 7 milioane de lei.

Teoretic, proiectul ar trebui finalizat până la sfârșitul lunii octombrie a acestui an, după ce n-au muncit nimic toată vara. Nu doar vara asta, dar nici vara trecută :)))))

Consilierul local liberal Victor Cernea nu a putut să nu remarce ”oportunitatea” de care a profitat conducerea Primăriei Satu Mare în nu mai puțin de 10 asemenea proiecte pentru care a cerut actualizarea bugetelor.

”Faptul că avem legi care în această perioadă grea ne permit să actualizăm valoarea investițiilor nu rezolvă problema incompetenței primarului și lăcomia executanților de a termina un contract semnat acum mai bine de doi ani!

Aceste scumpiri puteau fi evitate, în 2020-2021 combustibilul și materialele au fost mult mai ieftine, trebuie să constatăm ca actualizarea prețului contractului se datorează incompetenței primăriei de a finaliza un proiect în timp util, iarăși nota de plată a întârzierilor nejustificate și a actualizărilor o vom plăti noi, sătmărenii!” – a declarat Victor Cernea.

2194 vizite
Distribuie pe