Locale Altele
Miercuri, 30 Noiembrie 2022
Mie, 30 Nov 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Lenuța Cornea și Oliviu Buzgău de la PSD sunt noii vicepreședinți ai Consiliului Județean Satu Mare
Florin Răchitan  - Marti, 16 August 2022

Sub presiunea evenimentelor, Consiliul Județean Satu Mare a organizat marți nu una, ci două ședințe extraordinare, fără precedent în istoria postdecembristă.

În prima s-a votat eliberarea din funcții a foștilor vicepreședinți liberali Ioan Rus și Cristian Valer Beșeni, după ce conducerea PNL anunțase cu câteva ore mai devreme că se retrage din coaliția de la conducerea municipiului și județului Satu Mare, iar în a doua au fost votați noii vicepreședinți propuși de PSD în locul liberalilor.

Rezultatul votului secret al consilierilor județeni nu a fost o surpriză, numele noilor vicepreședinți fiind vehiculate de ceva vreme, de când cu scandalurile dintre PNL și UDMR. Aceștia sunt Oliviu Buzgău, un veteran al PSD în Consiliul Județean, și Lenuța Cornea, care se află la primul mandat în forul de conducere al județului Satu Mare.

Se pare că aceeași tactică va fi adoptată în curând și la Consiliul Local Satu Mare, unde se va acorda PSD-ului cel puțin un post de viceprimar, în locul celui lăsat vacant de liberalul Gheorghe Stan, în timp ce fostul liberal Adelin Ghiarfaș își va păstra, probabil, scaunul, cel puțin deocamdată, ca recompensă din partea grofilor.

1251 vizite
Distribuie pe