Locale Altele
Miercuri, 30 Noiembrie 2022
Mie, 30 Nov 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cristina Ilieș este noul viceprimar al municipiului Satu Mare
Florin Răchitan  - Miercuri, 7 Septembrie 2022

Așa cum era de așteptat, în urma ieșirii PNL de la conducerea administrației publice locale și formarea noii alianțe UDMR – PSD, era nevoie de alegerea unui nou viceprimar în locul demisionarului Gheorghe Stan, în condițiile în care celălalt viceprimar, Adelin Ghiarfaș, teoretic liberal, dar care ”joacă pentru altă echipă”, a fost păstrat în funcție.

Se știa mai demult că niciunul dintre cei doi consilieri locali PSD, Dorel Coica și Ciprian Crăciun, nu vor accepta funcția de viceprimar, așa că singura soluție pentru PSD a fost avansarea în Consiliul Local a Cristinei Ilieș, în locul regretatului Călin Durla și, imediat după aceea, propunerea ei pentru postul vacant de viceprimar.

Din cei 21 consilieri locali prezenți la ședința extraordinară de miercuri, 16 au votat în favoarea Cristinei Ilieș, iar cinci voturi au fost contra. Este lesne de concluzionat că, practic, ea a fost votată in corpore de reprezentanții UDMR și PSD în Consiliul Local, iar cei din USR și doi din cei trei liberali au votat împotrivă (se poate ghici ușor care ”liberal” a votat pentru ;))

Cristina Ilieș activează din adolescență în PSD și are o carieră remarcabilă în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, unde se ocupă cu implementarea unor proiecte europene importante pentru județul Satu Mare. Imediat după vot, ea le-a mulțumit colegilor pentru încrederea acordată și i-a asigurat pe sătmăreni că va munci în continuare pentru binele întregii comunități.

1029 vizite
Distribuie pe