Locale Altele
Miercuri, 30 Noiembrie 2022
Mie, 30 Nov 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Copiii din grădinițele din Carei s-au vindecat. De ce s-au îmbolnăvit? Noa, asta nu știe nimeni ;))
Prefectura Satu Mare  - Luni, 12 Septembrie 2022

Prefectul Radu Roca a convocat în cursul acestei dimineți o ședință de lucru la sediul Primăriei Municipiului Carei cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și directorii Grădinițelor cu Program Prelungit nr. 1 și nr. 3 din Carei, pentru a se asigura că se fac toate demersurile necesare în vederea soluționării situației ivite.

La ședință au participat și subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamás,  primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen, precum și consilierul prefectului, Bianca Șorian

În urma analizelor de laborator efectuate de unitățile abilitate, a fost infirmată prezența unei toxiinfecții alimentare.

Copiii internați în cadrul Spitalului Municipal Carei au fost externați, starea lor de sănătate fiind bună. La ora actuală, niciun copil și niciun părinte nu se află internat la Spitalul Municipal Carei. De asemenea, la sfârșitul săptămânii trecute, la camera de gardă a unității spitalicești nu s-a mai prezentat nicio persoană din partea grupului care frecventează aceste unități de preșcolari, copii sau părinți ai acestora.

Aspectul igienico-sanitar al celor două locații este corespunzător, spațiile funcționale fiind igienizate, curat întreținute și dotate conform specificului activităților.

În cursul acestor zile toate spațiile au fost igienizate si dezinfectate conform procedurilor stabilite în legislația de specialitate.

Se recomandă ca toți copiii cu simptome minime de îmbolnăvire să rămână la domiciliu sub supravegherea părinților până la îmbunătățirea stării de sănătate.

1090 vizite
Distribuie pe