Locale Altele
Vineri, 27 Ianuarie 2023
Vin, 27 Ian 2023
Sătmărenii iau la mişto taxa specială de salubrizare
Florin Răchitan  - Luni, 12 Octombrie 2009

După ce mulţi sătmăreni au fost umiliţi în iarna trecută, atunci când au stat la cozi kilometrice, în frig, să depună la birourile Florisal declaraţii pe proprie răspundere privind numărul de persoane care locuiesc în fiecare casă ori apartament, restul sătmărenilor au învăţat lecţia şi, pur şi simplu, ignoră obligaţia de a plăti taxa specială de salubrizare.

 

După tot scandalul din iarnă şi din primăvară, sătmărenii care nu au încheiate contracte cu Florisal ar trebui să plătească, teoretic, o taxă specială de 8 lei/lună/persoană.

Taxa ar trebui plătită pe baza declaraţiilor pe proprie răspundere pe care ar trebui să le depună sătmărenii în momentul în care îşi plătesc celelalte taxe şi impozite locale.

 

Numa’ că, din numărul estimat de 30.000 de sătmăreni care nu au încheiate nici un fel de contracte cu Florisal, până acum au depus asemenea declaraţii doar… 120!!!

 

Primarul Iuliu Ilyes a recunoscut de la bun început că, în lipsa unei evidenţe clare a populaţiei municipiului Satu Mare, va fi o muncă de Sisif depistarea tuturor celor care beneficiază de serviciile de salubrizare, dar nu plătesc nici un ban pentru acestea.

 

Direcţia de Impozite şi Taxe Locale a primit baza de date a Florisalului şi, comparând informaţiile cu cele din propria evidenţă, funcţionarii încearcă să-i depisteze, unul câte unul, pe sătmărenii rău-platnici, însă această misiune este muncă de chinez.

 

Cu toate acestea, cei care sunt prinşi până la urmă, sunt amendaţi cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 RON. Nu scapă de penalităţi nici cei care se sperie abia acum de măsurile luate de autorităţi, deoarece şi aceştia trebuie să plătească în plus pentru lunile de întârziere.

Tags: florisal  taxa  salubrizare  
1668 vizite
Distribuie pe