Locale Altele
Sambata, 22 Ianuarie 2022
Sam, 22 Ian 2022
Ne comparăm apa cu cea a ungurilor. Suntem buni la schimbat ţevi.
Florin Răchitan  - Joi, 15 Octombrie 2009

Un număr de 60 de reprezentanţi ai societăţilor de apă-canal din diferite oraşe din România şi Ungaria participă în aceste zile, la Satu Mare, la o întâlnire de benchmarking, adică de comparare a indicatorilor de performanţă a serviciilor furnizate populaţiei de către fiecare operator.

 

Întâlnirea are loc la Uzina de Apă de la Mărtineşti, recent reabilitată şi modernizată din fonduri europene, iar la ea participă, printre alţii, preşedintele Asociaţiei Române a Apei, Vasile Ciomoş, şi omologul său din Ungaria, Anyos Jozsef, precum şi reprezentantul celei mai mari societăţi de apă-canal din Olanda, Peter Dane.

 

Scopul întâlnirii este, aşadar, compararea calităţii serviciilor oferite de fiecare societate, aceasta fiind singura modalitate de îmbunătăţire a serviciilor respective, în absenţa mecanismelor specifice mediului concurenţial, având în vedere faptul că aceste societăţi deţin, practic, monopolul furnizării de apă potabilă în oraşele în care operează.

 

Schimbul de experienţă între specialiştii din România şi Ungaria este cu atât mai util cu cât problemele cu care se confruntă sunt asemănătoare şi ambele ţări trebuie să respecte standardele impuse de Uniunea Europeană în acest domeniu.

 

În cadrul unei conferinţe de presă la care a fost prezent şi viceprimarul Kereskenyi Gabor, directorul societăţii Apaserv, Ioan Leitner, a declarat că specialiştii invitaţi au ce să înveţe de la sătmăreni mai ales în ceea ce priveşte ritmul şi eficienţa înlocuirii conductelor prin care ajunge apa potabilă la populaţie. De asemenea, participanţii la întâlnire pot să înveţe unii de la alţii cum să acceseze fondurile europene şi cum să eficientizeze cheltuirea banilor pentru realizarea investiţiilor în infrastructură.

Tags: apa  servicii  unguri  
1348 vizite
Distribuie pe