Locale Altele
Duminica, 21 Aprilie 2024
Dum, 21 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Clădire monument istoric din Carei lăsată parcă intenționat să devină o ruină
Florin Răchitan  - Joi, 2 Martie 2023

O strategie deja binecunoscută în cazul unor imobile de patrimoniu care ajung cumva în proprietatea administrației publice sau a unor firme prietene pare să fi fost aplicată și în cazul unei clădiri monument istoric din Carei, lăsată parcă intenționat să se degradeze de-a lungul anilor, pentru a se putea cheltui sume uriașe din bani publici pentru eventuala ei reabilitare.

Clădirea de pe strada Iuliu Maniu din Carei a găzduit multă vreme cabinete stomatologice, iar în 2011 a fost preluată de la Ministerul Sănătății de către Consiliul Județean Satu Mare. La vremea respectivă, planurile se refereau la continuarea activității în același domeniu, după modernizarea cabinetelor, eventual cu adăugarea unei secții de asistență socială.

Anii au trecut, cabinetele stomatologice nu mai există demult, iar clădirea s-a degradat încet-încet, sub privirile nepăsătoare ale conducerilor Consiliului Județean Satu Mare, proprietarul clădirii. În urmă cu nici 7 ani, clădirea era, încă, cât de cât întreagă, având nevoie doar de reparații la acoperiș. Reparații care nu s-au efectuat, chiar dacă în cursul anului 2021 au fost alocați 150.000 de lei în acest scop. Bani care se pare că nu au mai ajuns la Carei.

Atâta au lălăit-o până ce acoperișul s-a prăbușit de tot, motiv perfect pentru a mai aloca de la bugetul județului, din bani publici, încă peste două milioane de lei pentru ceea ce se dorește a fi o reabilitare completă a clădirii. Bani sunt căcălău de la fraeri, iar la Carei se fac deja pariuri în legătură cu firma care va efectua lucrările ;))

Situația a fost adusă în discuție la ședința de luni a Consiliului Județean Satu Mare de către consiliera liberală Andaluzia Lazăr, care, fiind din Carei, cunoaște foarte bine situația, dar răspunsul primit a fost doar o recapitulare a istoriei clădirii până a ajuns o ruină.
1423 vizite
Distribuie pe