Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Şi oşenii vor avea SMURD. Cel de la Satu Mare a împlinit un an.
Sergiu Lenghel  - Joi, 29 Octombrie 2009

Cele 33 de cadre ale Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare Satu Mare (SMURD) au deja un an de când şi-au intrat în pâine.

 

Cu această ocazie, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Someş" al judeţului Satu Mare (ISU) a prezentat miercuri, în sala festivă a unităţii, o analiză a activităţii echipajelor de prim ajutor, care au avut doar în acest an aproape 1.300 de intervenţii, în medie cinci pe zi. Accidentele soldate cu traumatisme ale victimelor se află în topul intervenţiilor SMURD.

 

Şeful ISU, colonelul Iulian Burz, i-a acordat şi o diplomă de excelenţă celui care i-a predat ştafeta la conducerea unităţii, dar şi reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Direcţiei de Sănătate Publică, respectiv ai Unităţii de Primire Urgenţă a Spitalului Judeţean, invitaţi la acest eveniment.

 

Colonelul Gheorghe Strâmb, cel care a fost la comanda ISU pe vremea înfiinţării SMURD, a mai venit şi cu o veste bună, precizând că dotarea cu mijloace auto se va „întări” în curând, datorită unui proiect european în valoare de 12 milioane euro.
 

 

„Patru ambulanţe de prim ajutor şi una pentru terapie intensivă vor sosi pentru SMURD, plus şi alte mijloace pentru pompieri” - a spus Strâmb.


 

În momentul de faţă, SMURD are în dotare două ambulanţe tip B2, la Detaşamentul de Pompieri Satu Mare şi Secţia de Pompieri Carei. Potrivit colonelului Iulian Burz, în aproximativ o lună de zile se va înfiinţa un nou echipaj de prim ajutor SMURD la Staţia de Pompieri Negreşti-Oaş, cu sprijinul primăriei din localitate. În acest sens, au fost demarate lucrările pentru construirea unui garaj cu două boxe şi au fost instruiţi 12 subofiţeri.

Tags: smurd  aniversare  oseni  
3106 vizite
Distribuie pe