Locale Altele
Joi, 19 Mai 2022
Joi, 19 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Un senator american, în vizită la Satu Mare
Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Satu Mare  - Vineri, 6 Noiembrie 2009

Aflat într-o vizită de câteva zile la Satu Mare, senatorul american Chris Lauzen, împreună cu soţia sa, Sarah, s-a întâlnit vineri cu oficialităţile locale şi judeţene.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Árpád Csehi, şi directorul Direcţiei de Dezvoltare Regională, Csaba Pataki, i-au prezentat oaspetelui american principalele proiecte derulate de CJ, precum şi programele de dezvoltare a judeţului.

 

Preşedintele Árpád Csehi a prezentat proiectul ADI – Apă în valoare de 100 milioane de euro, cel al managementului deşeurilor, în valoare de 30 milioane de euro, precum şi alte proiecte de dezvoltare a infrastructurii, a căror valoare depăşesc 20 milioane de euro.

 

Totodată s-a vorbit despre posibilitatea construcţiei drumului expres Nyiregyháza - Satu Mare - Baia Mare, care ar putea transforma judeţul Satu Mare într-un centru logistic zonal.

 

Chris Lauzen a declarat că se simte foarte bine de fiecare dată când vine la Satu Mare, ultima vizită fiind în urmă cu patru ani. Senatorul american a afirmat că doreşte să stabilească conexiuni în SUA pentru judeţul Satu Mare şi să identifice modalităţi prin care să sprijine autorităţile locale privind proiectele de dezvoltare.

 

După întâlnirea cu preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, senatoul Chris Lauzen a fost primit şi de primarul Iuliu Ilyes, după care a vizitat satul Orbău, localitatea din care au emigrat în SUA bunicii săi.

 

În 2006, Chris Lauzen a fost decorat de preşedintele României, Traian Băsescu, cu "Steaua României" în rang de comandor, ca recunoaştere a contribuţiilor sale la bunele relaţii româno-americane. Chirs Lauzen este membru al Partidului Republican şi activează în Senatul statului Illinois de 17 ani.

Tags: senator  american  chris lauzen  
1246 vizite
Distribuie pe