Locale Altele
Joi, 30 Mai 2024
Joi, 30 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Aquaparc în Pădurea Noroieni - VIDEO
Sergiu Lenghel  - Marti, 10 Noiembrie 2009

Patronul hotelului Astoria din municipiul Satu Mare, Nagy Karoly, investeşte într-un proiect turistic geotermal, care ar aduce numeroşi turişti din ţară, dar şi din străinătate.

 

Parcul turistic "Sanaqua" se va întinde pe o suprafaţă de 20 hectare, pe strada Gorunului - în zona pădurii Noroieni - unde se vor construi hoteluri, terenuri de sport, ştranduri, centru comercial, iar pe una dintre parcele este prevăzut un aquaparc.

 

Proiectul a fost prezentat marţi la Hotel Astoria, de către Nagy Karoly, reprezentantul SC Solarex SRL, firmă care a achiziţionat o parcelă de la Sanaqua SRL, pentru amenajarea aquaparcului. În acest sens, societatea Soralex a pregătit un proiect pentru care speră să obţină finanţare europeană în valoare de opt milioane de euro.

 

Primarul Iuliu Ilyes, prezent la conferinţă, a făcut o paralelă între acest proiect şi cel din zona de agrement "Someş", unde omul de afaceri Vasile Ţânţaş a şi demarat lucrările la noul hotel.

 

"Sătmărenii merg acum în Ungaria la ştrand, însă peste câţiva ani, vor veni ei la noi" - a spus primarul, în timp ce preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, a subliniat importanţa unor servicii de calitate, astfel încât turistul să poată sta mai mult timp în Satu Mare, nu doar câte-un un week-end.

 

"Este kilometrul zero pentru industria balneară din Satu Mare. Va fi un centru turistic important al României" - a precizat Csehi Arpad. Mai în glumă, mai în serios, prefectul Radu Giurca a întrebat retoric când se va deschide acest parc turistic, pentru a-şi lua concediu.

 

Inginerul geolog Alexandru Nicolici a precizat că în zonă s-a găsit apă geotermală, având la suprafaţă 65-70 grade şi un debit aproximativ de 500 litri/minut.

Pentru a vă face o idee despre cum va arăta viitorul Aquaparc, vă invităm să vizionaţi filmuleţul de mai jos:
22691 vizite
Distribuie pe