Locale Altele
Sambata, 28 Ianuarie 2023
Sam, 28 Ian 2023
Funcţionarii din Primărie, trimişi în concediu forţat
Sergiu Lenghel  - Joi, 12 Noiembrie 2009

Primăria municipiului Satu Mare îşi trimite angajaţii în concediu forţat. În următoarele zile fiecare şef de compartiment va trebui să decidă pe cine şi când va trimite în concediu fără plată, aşa cum cere Guvernul.

 

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Satu Mare, Varna Levente, ne-a declarat că planificarea efectuării concediului pentru fiecare persoană se face la nivelul birourilor şi serviciilor de către şefii acestora, astfel încât să fie asigurată continuitatea în executarea sarcinilor de serviciu în fiecare compartiment.

 

Prin dispoziţia primarului Iuliu Ilyes s-a stabilit obligativitatea efectuării a trei zile de concediu fără plată pentru fiecare angajat din administraţia publică, ce include atât aparatul propriu al Primăriei, cât şi cabinetul primarului, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, Serviciul Public de Asistenţă Socială, Poliţia Comunitară, Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu", asistenţii personali pentru persoanele cu handicap şi personalul din creşe.

 

Cei 187 de funcţionari publici, angajaţi în cadrul aparatului propriu al Primăriei, vor fi "puşi pe liber" în lunile noiembrie şi decembrie pentru reducerea cu 15,5% a cheltuielilor cu fondul de salarii.

 

Levente Varna nu exclude posibilitatea ca în luna decembrie angajaţii Primăriei să fie trimişi chiar şi patru zile în concediu forţat, însă doar dacă va fi absolut necesar. "Noi am calculat că sunt de ajuns trei zile în noiembrie şi alte trei în decembrie, însă dacă nu economisim din bugetul pentru personal cât e nevoie, vom da şi alte zile libere" - spune reprezentantul Primăriei.

 

Poliţia Comunitară Satu Mare a început să se conformeze încă de miercuri, şeful instituţiei, Florin Găzdac, afirmând că cei 112 angajaţi ai săi vor fi trimişi în concediu fără plată câte patru zile, în noiembrie, respectiv decembrie.

 

Directorul executiv al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, Ionel Torja, ne-a spus că instituţia pe care o conduce îi va trimite pe cei 26 de angajaţi în concediu de trei zile. "Am început cu mine, eu sunt deja în concediu, la fel ca alţi patru angajaţi, de joi  până luni, după care vor urma alţi şase angajaţi. Am făcut programarea pe toată luna. Pe noi ne afectează cel mai mult, mai ales că vin alegerile. Se lucrează de dimineaţa până la opt seara, iar orele suplimentare nu se plătesc. Oricum, în perioada alegerilor vor lucra acei oameni de care avem nevoie" - a precizat Torja.

 

Guvernul a hotărât ca în perioada rămasă până la finalul acestui an bugetarii să poată lua cel mult opt zile de concediu fără plată, respectiv câte patru zile în noiembrie şi decembrie, urmând ca statul să economisească 1,28 miliarde lei.

Tags: functionari  primarie  concediu  
1491 vizite
Distribuie pe