Locale Altele
Joi, 25 Iulie 2024
Joi, 25 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Trafic îngreunat, în continuare, la Vama Halmeu, dar măcar s-au urnit autoritățile
Prefectura Satu Mare  - Marti, 5 Martie 2024

Prefectul Radu Roca a convocat în această dimineață la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu o întâlnire cu reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmatiei, a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Satu Mare, Inspectoratului de Jandarmi Județean și a Inspectoratului de Poliție Județean și cu primarii comunelor Halmeu și Turulung, pentru a găsi soluții în vederea fluidizării traficului în zonă, pentru evitarea unor accidente rutiere și pentru a reduce disconfortul creat localnicilor de staționarea camioanelor pe raza localităților Halmeu, Turulung, Drăgușeni și Livada.

”La Punctul de Trecere al Frontierei de la Halmeu se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructură, fiind folosite toate arterele de control destinate automarfarelor. A fost suplimentat personalul care desfășoară formalitățile de control. Pentru evitarea accidentelor rutiere, colaborarea instituțională trebuie să fie perfectă în aceste zile și am cerut prezența permanentă în teren a echipajelor de la Poliția Rutieră, Poliția de Frontieră și Jandarmerie.

În plus împreună cu domnul chestor Florin Coman, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmație am convenit ca o parte dintre camioane să fie redirecționate spre Punctul de Trecere al Frontierei Siret. În plus i-am solicitat domnului ing. Petru Ardelean, șef secție Drumuri Naționale Satu Mare să instaleze în zonă pubele pentru colectarea deșeurilor menajere pentru a păstra curățenia pe marginea drumului național” - a declarat prefectul Radu Roca.

Ţinând cont de timpii crescuţi de aşteptare la automarfare înregistraţi pe sensul de ieşire din România către Ucraina în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu vă facem cunoscut faptul că, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au fost intensificate discuţiile prin intermediul canalelor de cooperare cu omologii ucraineni pentru identificarea unor soluții astfel încât să se poată asigura o fluidizare a traficului transfrontalier pentru transportatorii de marfă.

Acest lucru este impus de faptul că formalitățile de control la frontieră, în România, sunt condiționate de capacitatea autorităților ucrainene de a prelua şi procesa camioane.

Pentru că staționarea camioanelor este posibilă doar în afara localităților, însă, ţinând cont de numărul foarte mare de automarfare care așteaptă să iasă din România prin PTF Halmeu, coloana formată de acestea îngreunează vizibil circulația rutieră în localitățile din zona punctului de trecere a frontierei, Halmeu, Turulung, Drăgușeni, Livada.

P.T.F. Halmeu, ora 10.00

Timpi de așteptare ieșire automarfare: 3600 min. (coloana 13 km - aproximativ 30 camioane înainte de intrarea în P.T.F. și 490 camioane in afara localității).

Număr benzi utilizate: 2

Cauze: Ritmul lent de lucru al părții ucrainene si rerutarea unui număr mare de automarfare ca urmare a blocării / închiderii unor puncte de frontiera dintre Ucraina și alte țări europene.

631 vizite
Distribuie pe