Locale Altele
Miercuri, 23 Iunie 2021
Mie, 23 Iun 2021
Cel mai mare proiect ISPA din istoria Sătmarului va fi inaugurat săptămâna viitoare
Leontina Volosciuc  - Marti, 23 Septembrie 2008

Cel mai mare proiect ISPA din istoria ultimelor decenii demarat şi încheiat la Satu Mare va fi inaugurat săptămâna viitoare, în data de 29 septembrie.
 
Proiectul constă în lucrările de reabilitare a staţiei de epurare de pe strada Gabriel Georgescu, în valoare de peste 37 milioane de euro. Primarul muncipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă, la care a participat şi directorul APASERV, Ioan Leitner, că demersurile privind obţinerea de fonduri ISPA au început în anul 1999 şi abia în anul 2002 a fost semnat Memorandumul de Finanţare la Bruxelles.


Leitner a precizat că în urma acestor lucrări de mare anvergură au fost înlocuiţi 13 km de reţele de canal în municipiu, au fost reabilitate staţiile de pompare şi epurare mecanică şi biologică. Evenimentul de luni îi va aduce la Satu Mare pe ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, ministrul Mediului, Atilla Korodi, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Laszlo Borbely, şi ministrul Turismului, Ovidiu Silaghi.

Din valoarea totală a lucrărilor, 26 milioane de euro sunt bani nerambursabili, iar restul de peste 10 milioane euro sunt bani împrumutaţi de la Banca Europeană, credit care trebuie restituit în 25 de ani.    

Tags: proiect ispa  statie de epurare  ioan leitner  iuliu ilyes  
2072 vizite
Distribuie pe