Locale Altele
Joi, 30 Noiembrie 2023
Joi, 30 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Căruţaşii - OUT din Satu Mare
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 18 Noiembrie 2009

Poliţia Rutieră şi cea Comunitară au semnat un protocol menit să stopeze circulaţia căruţelor în municipiul Satu Mare.

 

Conducerile celor două instituţii au avut o întâlnire cu primarul Iuliu Ilyes pe marginea acestui subiect, dezbătut şi cu alte ocazii de cei responsabili, însă fenomenul nu a putut fi controlat, căruţaşii plimbându-se în voie prin Sătmar.

 

Au fost luate unele măsuri de precauţie, fiind montate indicatoare rutiere de interzicere a accesului căruţelor pe arterele principale, la toate intrările în oraş.

Şeful Poliţiei Comunitare, Florian Găzdac, ne-a declarat că se pregăteşte un proiect de hotărâre, ce urmează a fi supus aprobării în şedinţa Consiliului Local din luna decembrie, care va permite şi confiscarea căruţei de către agenţii aflaţi în patrulare.

 

"Vom acţiona de săptămâna viitoare. În momentul de faţă noi nu putem să îi oprim în trafic, decât dacă circulă pe spaţiul verde sau depozitează moloz. De aceea, s-a şi semnat protocolul cu cei de la Poliţia Rutieră. Le vom da mai întâi avertisment, iar dacă îi mai prindem, vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 140 şi 300 lei" - explică Găzdac.

 

Potrivit acestuia, cele mai multe căruţe care tranzitează municipiul Satu Mare provin din localităţile limitrofe: Dorolţ, Dara, Vetiş sau Doba. În ultima perioadă s-a constatat o creştere a numărului de căruţe care circulă pe drumurile publice din municipiu, încărcate cu moloz şi deşeuri vegetale adunate din gospodării proprii şi depozitate ilegal în locuri nepermise (pe malul Someşului sau la periferia oraşului).

Tags: carute  circulatie  oras  
3972 vizite
Distribuie pe