Locale Altele
Miercuri, 20 Octombrie 2021
Mie, 20 Oct 2021
Patinoar de plastic la Interex
Florin Răchitan  - Miercuri, 18 Noiembrie 2009

Primarul Iuliu Ilyes a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că se află în discuţii cu o firmă care doreşte să realizeze un patinoar de plastic, utilizabil pe tot parcursul anului şi care au urma să fie amenajat în parcarea supermarketului Interex.

 

Sătmărenii vor putea să patineze pe o suprafaţă din material plastic, ce imită aproape la perfecţie proprietăţile gheţii, dar nu se topeşte şi, prin urmare, patinoarul va rămâne deschis zilnic, indiferent de anotimp.

 

Nu se ştie încă data la care va fi pus în funcţiune acest patinoar de plastic, dar este foarte posibil ca în luna decembrie sătmărenii să aibă ocazia deja să patineze pe un patinoar, adevărat, de gheaţă, amenajat în parcarea de la hipermarketul Real.

 

În ceea ce priveşte scandalul iscat în jurul turnării unui planşeu în partea superioară a Pasajului Ştefan Ruha de către cei care execută lucrările de renovare a Hotelului Dacia, primarul Iuliu Ilyes a declarat că negociază atât cu arhitectul, cât şi cu proprietarul hotelului, o soluţie care exclude varianta modificării pasajului. Asta după ce comisia naţională responsabilă de protejarea patrimoniului arhitectural a aprobat turnarea planşeului.

 

În prezent, toate lucrările la Hotelul Dacia sunt oprite, probabil din cauza crizei financiare, iar primarul Iuliu Ilyes şi-a exprimat speranţa că până la realuarea acestora, proprietarul va renunţa la ideea mansardării Pasajului Ştefan Ruha.

 

În altă ordine de idei, Iuliu Ilyes a declarat că măsura Guvernului de a trimite bugetarii în concediu fără plată timp de câteva zile în lunile noiembrie şi decembrie, nu aduce, practic, nici o economie la bugetul local al municipiului Satu Mare. Primarul a afirmat că cele 5 sau 6 miliarde lei vechi pe care Guvernului crede că-i va economisi înseamnă o „gaură” cam la fel de mare la bugetul local, prin neplata impozitelor pe venit aferente celor câteva zile „libere”.

Tags: patinoar  plastic  interex  
1815 vizite
Distribuie pe