Locale Altele
Joi, 23 Septembrie 2021
Joi, 23 Sept 2021
Buletinele de vot nule din Satu Mare, trimise la Bucureşti
Sergiu Lenghel  - Vineri, 11 Decembrie 2009

Buletinele de vot nule înregistrate în judeţul Satu Mare la alegerile prezidenţiale din data de 6 decembrie ajung sâmbătă dimineaţa la Biroul Electoral Central din Bucureşti.

 

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean, judecătorul Mihai Ciorcaş, ne-a declarat că în cursul zilei de vineri a fost ridicat pe baza unui proces verbal de la Tribunalul Satu Mare sacul sigilat cu cele 1.612 buletine de vot nule.

 

"Noi am verificat şi în seara de după alegeri toate rezultatele de la cele 398 secţii de votare, iar în termen de 24 de ore le-am predat la Tribunal. Conform circularei trimise de BEC, am ridicat înapoi aceste buletine de vot declarate nule, urmând să le aranjăm în 398 de dosare plic. Adică atâtea câte secţii de votare au fost în judeţ. Pentru fiecare secţie în parte vom scrie şi numărul de voturi nule, chiar şi acolo unde nu au fost" - a precizat preşedintele BEJ.

 

Acesta a plecat spre Bucureşti cu un autoturism însoţit de pază militară, urmând ca cei de la BEC să examineze fiecare vot anulat.

 

Curtea Constituţională a României a decis reexaminarea buletinelor de vot nule de la alegerile prezidenţiale şi renumărarea acestora de către Biroul Electoral Central pentru a se stabili dacă există diferenţe între datele consemnate în procesul-verbal şi realitatea constatată.

 

Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor prezidenţiale furnizate de BEC, numărul total al alegătorilor la nivel naţional care s-au prezentat la urne a fost de 10.620.116. Numărul total al voturilor valabil exprimate a fost de 10.481.568, nule fiind declarate 138.476.
Tags: buletine vot  anulate  bec  
1303 vizite
Distribuie pe