Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Poliţia Comunitară îl aşteaptă pe Big Brother
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 13 Ianuarie 2010

Sub sloganul "Aproape de cetăţeni", Poliţia Comunitară şi-a prezentat miercuri bilanţul activităţii pe anul trecut într-un stil ceva mai aparte, fiecare şef de compartiment, de la contabilă până la şeful cel mare, dând citire unor statistici care le-au adus felicitări din partea invitaţilor.

 

Dat fiind faptul că băieţii purtători de uniformă se află în subordinea Primăriei şi a Consiliului Local, iar aceştia nu sunt văzuţi tocmai cu ochi buni de cetăţenii de rând, primarul Iuliu Ilyes le-a luat apărarea spunând că "nu oricine poate sta afară zi şi noapte şi, pe deasupra, nici nu sunt aşa bine plătiţi cum ar crede unii".

 

Edilul-şef a recunoscut că oraşul nu arată tocmai civilizat, din cauza unor acte de vandalism, însă nici măcar poliţiştii comunitari nu pot fi chiar peste tot.

"Nici dacă am avea 1.000 de agenţi, nu am reuşi să surprindem întotdeauna în flagrant infractorul, iar la ce buget avem, nici vorbă să se facă angajări" - a precizat primarul.

 

Şeful Poliţiei Comunitare, Florian Găzdac, aşteaptă alocarea de fonduri europene pentru implementarea proiectului prin care Sătmarul să poată fi supravegheat cu camere video, centrul de monitorizare urmând să fie amenajat în clădirea recent renovată în Grădina Romei. Împreună cu Poliţia Municipală se lucrează la identificarea unor locaţii pentru instalarea sistemului de supraveghere video.

 

Actuala organigramă a Poliţiei Comunitare prevede 190 salariaţi, însă în momentul de faţă sunt 113 angajaţi, din care 98 funcţionari publici şi 15 personal contractual. În 2009, instituţia a beneficiat de finanţare din bugetul local, iniţial alocându-se suma de 5.431.000 lei, iar ulterior în luna octombrie, bugetul a fost rectificat cu 23.000 lei. Potrivit lui Florian Găzdac, suma totală cheltuită a ajuns la 5.293.985 lei, sumele alocate fiind utilizate în proporţie de 97%. 

 

Comparativ cu banii pe care îi cheltuim pe agenţii comunitari, anul trecut, aceştia au reuşit să aducă la bugetul local doar 64.000 lei din amenzile aplicate. Comparativ cu anii precedenţi, a crescut totuşi, numărul de sancţiuni contravenţionale aplicate de agenţii comunitari, creşterea în anul 2009 faţă de anul 2008 fiind de 24,58 %.

 

Cu speranţa că proiectul privind Legea Poliţiei Locale va aduce "puteri sporite" comunitarilor, cei prezenţi au ciocnit un pahar de şampanie la subsolul Primăriei, şeful Poliţiei Comunitare afirmând că instituţia pe care o conduce va trece şi de criza financiară care  încurcă socotelile administraţiei locale.

 

Tags: politia  comunitara  bilant  
4995 vizite
Distribuie pe