Având la dispoziţie un buget mai sărac cu un milion de euro, conducerea Consiliului Judeţean şi-a prezentat obiectivele optimiste pe anul în curs. Preşedintele Csehi Arpad, împreună cu cei doi vicepreşedinţi, Mircea Govor şi Adrian Ştef, au susţinut vineri o conferinţă de presă pe tema raportului de activitate pe anul 2009, făcând unele menţiuni despre proiectele de viitor.
Cu o zi înainte de negocierile dintre UDMR şi PD-L pe marginea împărţirii unor funcţii de directori, conducerea CJ a părut a fi mai unită ca niciodată, fiecare dintre membrii ei fiind mulţumit de colaborarea tripartită pe care au avut-o la şefia judeţului.
Instalat în funcţie în luna august 2009, vicepreşedintele Mircea Govor a vorbit despre angajamentele pe care şi le asumă împreună cu colegii săi, punând accent pe proiectele de infrastructură şi precizând că până în anul 2012 vor fi reabilitate toate drumurile judeţene. Cuvintele rostite au lăsat loc de interpretări, confirmând unele zvonuri că acesta va rămâne vicepreşedinte şi astfel îşi va putea duce la bun sfârşit obictivele propuse.
Nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu celălalt vicepreşedinte. Liberalul Adrian Ştef "a uitat" să menţioneze ce planuri are pe anul în curs, fiind ajutat de preşedintele Csehi, care a precizat că se doreşte introducerea unor curse externe pe Aeroportul din Satu Mare, iar în ceea ce priveşte Biblioteca Judeţeană, se are în vederea mutarea acesteia într-o altă locaţie, mai exact în spatele Muzeului Judeţean, unde există o clădire ce aparţine de Consiliul Judeţean şi unde ar urma să funcţioneze în cadrul unui Centru Cultural atât Biblioteca, cât şi Centrul de Creaţie, respectiv Şcoala Populară de Artă.
În opinia preşedintelui Csehi, proiectul major pe 2010 este demararea licitaţiei pentru execuţia lucrărilor la Luna Şes, ce vor cuprinde reabilitarea drumului de acces şi racordarea la utilităţi. Despre o pârtie de schi la Luna Şes se poate vorbi doar din anul 2011.
Un alt obiectiv principal este şi proiectul managementulului regional al deşeurilor urbane, după ce aproape doi ani acesta a fost tergiversat din cauza unor contestaţii depuse de către firmele participante la licitaţie. Tot în instanţă se va decide şi soarta proiectului denumit "Autostrada Oaşului", aflat în litigiu după ce o firmă din Certeze a contestat licitaţia câştigată de o altă firmă.
Proiectul cu cea mai mare valoare din istoria judeţului, cel privind reabilitarea reţelelor de apă şi apă uzată, cu o valoare de aproximativ 100 milioane de euro, va fi analizat miercuri la Ministerul Mediului, în prezenţa unor reprezentanţi ai Comisiei Europene, preşedintele CJ afirmând că până în data de 30 iunie există şanse să fie semnat contractul de finanţare.