Locale Altele
Miercuri, 27 Octombrie 2021
Mie, 27 Oct 2021
Tribunalul, sufocat de dosarele de faliment
Sergiu Lenghel  - Luni, 1 Februarie 2010

Dacă în urmă cu doi, înainte de criză, la Tribunalul Satu Mare au fost înregistrate doar 448 de dosare ale firmelor intrate în faliment, în anul 2009 numărul acestora a crescut de patru ori, la peste 1.600, sufocând, practic, activitatea secţiei Comercial a Tribunalului.

 

În cadrul unei conferinţe de presă în care a prezentat bilanţul activităţii pe anul trecut, preşedintele Tribunalului Satu Mare, judecătoarea Rodica Maxim-Grosoş, a declarat că se aşteaptă ca numărul dosarelor depuse pentru faliment să crească şi în perioada următoare. Un astfel de dosar se soluţionează în minim şase luni de zile.

 

Criza a dus la falimentarea firmelor şi la disponibilizări masive de personal, astfel că de la începutul acestui an au fost înregistrate peste 900 de dosare referitoare la litigii de muncă. Preşedintele Tribunalului mai spune că au existat şi firme străine, care, după ce au angajat sătmăreni, au dispărut fără să le achite drepturile salariale.

 

Pe lângă volumul mare de muncă, reprezentanţii Tribunalului se plâng de lipsa de personal, fiind nevoie de angajări atât în rândul judecătorilor, cât şi în cel al grefierilor.

Tags: tribunal  bilant  dosare  faliment  
2184 vizite
Distribuie pe