Locale Altele
Luni, 27 Septembrie 2021
Luni, 27 Sept 2021
Avem vamă nou-nouţă la Halmeu
Florin Răchitan  - Joi, 4 Februarie 2010

În prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, a prefectului Radu Giurcă şi a primarului municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, Vasile Maxim, a inaugurat clădirea modernizată a Vămii Halmeu.


Lucrările au costat un milion de euro şi fac parte dintr-o investiţie mai amplă, de modernizare a întregului punct de trecere a frontierei, pentru a corespunde standardelor europene în momentul în care România va adera la Spaţiul Schengen.

Toată investiţia de aproape 3 milioane de euro va fi suportată din fonduri europene, care până în vara acestui an vor mai fi cheltuite şi pe amenajarea unui drum de acces de şase benzi, pentru ca traficul prin vamă să se desfăşoare în condiţii civilizate.


Invitaţii, printre care s-au numărat şi directori din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi de la Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, au vizitat sediul complet renovat de societatea Dominium şi şi-au dat întâlnire la vară, în acelaşi loc, la inaugurarea investiţiei complete.

Tags: halmeu  vama  modernizare  
2115 vizite
Distribuie pe