Locale Altele
Miercuri, 12 Mai 2021
Mie, 12 Mai 2021
„Avem trei autogări în Satu Mare”
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 17 Februarie 2010

Staţia intermediară de lângă Catedrala Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” de pe Bulevardul Vasile Lucaciu s-a transformat într-o veritabilă autogară. O recunosc şi cei doi viceprimari ai Sătmarului, care nu ştiu însă unde să îi mute pe microbusişti.

 

Vorba unui şef de pe la Transurban, care afirmase miercuri în cadrul Comisiei de Siguranţă a Circulaţiei, că Satu Mare are de fapt trei autogări, celelalte două fiind în curtea societăţii de transport în comun, respectiv lângă Gară.

 

Viceprimarul Adrian Albu recunoaşte că locul nu este tocmai potrivit pentru o astfel de activitate, preotul Alexandru Tincu, cel care slujeşte în biserica respectivă, dar şi locatarii sesizând deseori disconfortul creat de microbuzele şi autobuzele oprite în staţie.

 

„Până şi directoarea de la Casa de Pensii se plânge că vin călători să folosească toaleta lor. Dacă mai punem nişte bariere şi facem şi o toaletă acolo, e autogară în toată regula” – spune viceprimarul Adrian Albu.

 

Zilele trecute, a fost respins ca nefondat recursul societăţii Daniseb, care atacase Hotărârea Consiliului Local 210/2008 privind punctele de pornire, staţionare şi de oprire pe raza municipiului Satu Mare a curselor regulate de transport public persoane.

 

Directorul Transurban, Simon Iosif, ne-a declarat că „autogara provizorie” de pe Bulevardul Vasile Lucaciu încălca toate prevederile regulamentului, însă acum se poate pune în aplicare decizia consilierilor locali, iar cei care staţionează acolo pot fi amendaţi cu până la 2.500 lei.

 

La propunerea directorului executiv al Poliţiei Comunitare, Ioan Precup, de a muta transportatorii în parcarea de sub podul Decebal, iar taxiurile de marfă să staţioneze lângă fabrica Textila Ardeleana, cei doi viceprimari au dat din umeri, semn că anul acesta nu vom scăpa de „autogara” de lângă biserică.

Tags: autogara  catedrala  microbuse  
2488 vizite
Distribuie pe