Locale Altele
Vineri, 1 Decembrie 2023
Vin, 1 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Haos în circulaţie, debandadă în comisie
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 17 Februarie 2010

Traficul de mare tonaj distruge oraşul de ani buni, iar Primăria se trezeşte în ceasul al 13-lea. Întâlnirile lunare ale membrilor Comisiei de Siguranţă a Circulaţiei par a fi o risipă de timp, iar şedinţa desfăşurată miercuri ne-a demonstrat încă o dată „cât de bine” funcţionează administraţia locală.

 

Mai multe solicitări privind acordarea autorizaţiilor de acces pentru traficul greu le-au dat mari bătăi de cap celor din comisie, iar în cele aproape două ore s-a lucrat pe principiul „voi veniţi cu ideile voastre şi plecaţi cu ale noastre” – vorba viceprimarului Adrian Albu.

 

Pentru a nu face discriminare între firme, cei prezenţi au căzut de comun acord ca de acum înainte toţi cei care intenţionează să circule prin Sătmar cu TIR-ul sau camionul pentru transportul de marfă, în locurile unde este  interzis acest lucru, să treacă prin toate formalităţile birocratice.


După nenumăratele şedinţe în care se dădeau avize pe bandă rulantă, membrii comisiei au spus „Stop” şi s-au gândit în cele din urmă că nu ar strica o reglementare pentru traficul greu, care să treacă prin Consiliul Local.

 

Prin urmare, toţi solicitanţii vor fi chemaţi la Primărie pentru a discuta cu fiecare în parte, iar secretara comisiei a primit sarcina să întocmească o cerere care va fi înmânată celor care au nevoie de o aprobare.

 

Depozitul fabricii Electrolux, situat lângă fostul IPL de pe strada Ion Ghica, le-a dat cel mai mult de furcă membrilor Comisiei de Siguranţă a Circulaţiei, fiind depuse cerereri din partea mai multor firme pentru a circula cu autovehicule mai mari de 3,5 tone pentru a face livrarea mărfurilor. Conducerii Electrolux i se va propune schimbarea locaţiei, astfel încât TIR-urile să nu mai fie nevoite să circule pe traseul Ion Ghica – Grigore Ureche – Gară – Electrolux şi retur.

 

O problemă la care nu a fost găsită nici o soluţie a fost şi cea legată de accesul în curtea societăţii Bentoflux de pe strada Fabricii. Înaintea construcţiei pasajului peste calea ferată, Primăria a dat asigurări, în scris, că se va permite accesul autovehiculelor de mare tonaj pentru a putea intra în curtea fabricii, deşi există o restricţie în acest sens. Primăria s-a trezit că este acţionată în instanţă de către Bentoflux, accesul făcându-se în momentul de faţă sub pasaj, în dreptul unităţii de pompieri, ceea ce nemulţumeşte conducerea societăţii.

 

Comisia de Siguranţă a Circulaţiei a aprobat totuşi o solicitare în şedinţa de miercuri, aceasta venind din partea Protopopiatului Greco-Catolic, privind amenajarea unor treceri de pietoni, de-o parte şi de alta a bisericii situate pe Bulevardul Cloşca.

 

Tags: comisie  circulatie  haos  
2182 vizite
Distribuie pe