Locale Altele
Luni, 10 Mai 2021
Luni, 10 Mai 2021
Gropi şi pe Bulevardul Transilvania
Sergiu Lenghel  - Marti, 23 Februarie 2010

Pe una dintre cele mai aglomerate artere din oraş au început să apară gropi şi fisuri în asfalt. Nu ar fi nici o noutate pentru sătmăreni, doar că Bulevardul Transilvania a fost reabilitat în întregime în urmă cu patru ani.


 

În apropierea Centrului Militar, pe trecerea de pietoni poţi admira deja o groapă ce are aproape un metru în diametru, iar lângă ea, asfaltul prost cu o grămadă de crăpături.

 

Firma executantă a lucrărilor a fost Construcţii Drumuri SA, a lui Stelian Popa, un "vechi amic" al Primăriei, care îl tot înfurie pe primarul Ilyes, dar tot câştigă licitaţii. Ultimul exemplu îl avem cu strada Fabricii, unde şoferii pot să înjure în continuare aceeaşi firmă.

 

În ceea ce priveşte Bulevardul Transilvania, garanţia de doi ani a trecut, astfel că societatea nu poate fi trasă la răspundere. Inginerul Dan Stâncel din cadrul Primăriei Satu Mare spune că nu este singurul caz în care cei de la Construcţii Drumuri lasă în urmă gropi în asfalt, însă din moment ce oferă cel mai mic preţ la licitaţie, tot ei câştigă.

 

Aşa s-a petrecut şi în 2006, când pentru lucrările de reabilitare a Bulevardului Transilvania, respectiv ale străzii Mircea cel Bătrân, au venit cu o ofertă de 12,6 miliarde de lei, o sumă mult mai mică decât cele cerute de Alfa Rom sau Tehnic Asist.

 

City managerul municipiului, Ioan Litan, afirmă că se aşteaptă licitaţia pentru întreţinerea drumurilor din Sătmar timp de patru ani, împărţite în mai multe zone, iar mai apoi se va reface şi partea fisurată a Bulevardului Transilvania.


 

P.S. Articolul nu e „să-l spălăm” pe primar de responsabilităţi şi nici să ridicăm în slăvi celelalte firme. Noi doar constatăm şi facem poze.

Tags: gropi  bulevard  transilvania  
1782 vizite
Distribuie pe