Locale Altele
Vineri, 18 Iunie 2021
Vin, 18 Iun 2021
Plictiseală mare la Colegiul Prefectural
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 24 Februarie 2010

Şedinţa Colegiului Prefectural de miercuri ne-a arătat cât de curioşi sunt şefii instituţiilor deconcentrate de soarta judeţului.

Zeci de directoraşi veniţi de musai la bossul de la Prefectură, supăraţi că au lăsat fotoliile călduţe de la birou pentru a asculta rapoartele pe care le uită din momentul în care ies din sală, şi-au găsit diverse ocupaţii pentru a nu se plictisi.

 

În timp ce Ramona Antonescu - şef serviciu în cadrul Prefecturii - a dat citire unui stufos program de dezvoltare al judeţului Satu Mare, ce cuprindea nu mai puţin de 14 capitole, majoritatea şefilor deconcentratelor erau la un pas să aţipească.

 

Chiar şi prefectul Radu Giurcă a sesizat acest lucru, afirmând că nimeni nu a fost atent la cele spuse, fiind "cu capul în nori".

 

Dacă unii, ascunşi bine în spatele sălii, au mai închis ochii preţ de câteva secunde, treziţi de vreun sunet de telefon cu fondul muzical din filmul "Naşul", alţii au tastat la greu sms-uri şi au admirat pozele salvate pe mobil. Şefului Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă, Sorin Oşan, i-a picat bine această şedinţă, având timp berechet pentru a trimite mesaje, doar el ştie cui.

 

Vremea frumoasă de afară a făcut-o pe directoarea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară să se gândească la concediul pe care îl va petrece cu siguranţă într-un loc exotic, după cum încerca să găsească o destinaţie pe harta lumii.
 

 

Ca totul să fie perfect, şeful Biroului Judeţean pentru Rromi, Gheorghe Covaci, a prezentat un raport prin care se lăuda singur pentru performanţele în domeniu, în timp ce comunitatea pe care o reprezintă trăieşte în unele localităţi ca în Evul Mediu.

 

Disperat, prefectul a dat ordin ca, de luna viitoare, la astfel de şedinţe să nu mai fie citite rapoarte care oricum nu interesează pe nimeni, doar să se facă o comparaţie a activităţii cu cea de anul trecut şi a cerut insistent ca fiecare dintre cei prezenţi să aibă un "speech" de cinci minute.

 

Aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată, nici un director nu a dorit să ia cuvântul la solicitarea prefectului, semn că la ei totul e în ordine. La cetăţenii de rând nu putem spune la fel.

Tags: plictiseala  colegiu  prefectural  
1580 vizite
Distribuie pe