Locale Altele
Joi, 6 Mai 2021
Joi, 6 Mai 2021
Parcare supraetajată lângă podul Golescu
Sergiu Lenghel  - Vineri, 16 Aprilie 2010

Mall-ul ce va fi construit lângă biserica ortodoxă de la Cap Pod Golescu va fluidiza traficul în zonă.

Reprezentanţii firmei clujene care se ocupă de elaborarea proiectului privind construcţia Mall-ului Magnum au prezentat în cadrul şedinţei de joi a Comisiei de Siguranţă a Circulaţiei un Plan Urbanistic Zonal, care include şi o clădire cu şase nivele pentru şoferii care vor merge  la cumpărături.

 

Parcarea supraetajată va fi prima de acest fel în Satu Mare şi va avea o capacitate de peste 800 de locuri. Mall-ul ar urma să aibă două nivele, iar dacă nu vor exista chichiţe birocratice, investiţia ar putea demara în această toamnă. Accesul maşinilor se va putea face şi pe sub podul Golescu, pentru cei care vin din cartierul Micro 16, dar şi de pe Drumul Careiului, cu intrare pe strada Dunării.

 

Comisia de Circulaţie a dat undă verde solicitării venite din partea Asociaţiei Eagle Bikers Satu Mare, privind aprobarea unui traseu prin oraş în data de 15 mai, la ora 14.00. Viceprimarul Adrian Albu a precizat că s-au anunţat participarea a circa 500 de motociclişti, însă el crede că numărul nu va fi atât de mare.

Parada moto care are ca scop prevenirea accidentelor rutiere va avea traseul următor: Drumul Careiului - Bulevardul Octavian Goga - Drum Păuleşti - strada Jubileului - Bulevardul Independenţei - Bulevardul Octavian Goga - Bulevardul Cloşca - podul Decebal - Drumul Botizului - Bulevardul Henri Coandă - Calea Traian - Bulevardul I.C. Brătianu - Piaţa Libertăţii - strada Păstrăvului - strada Petofi Sandor - strada Constantin Brâncoveanu - strada Nicolae Golescu - Podul Golescu - Bulevardul Lalelei - Drumul Careiului.

 

În şedinţa de joi s-a mai luat decizia ca la intesecţia Bulevardului Lucian Blaga - Drum Păuleşti să se amenajeze un sens giratoriu. Pentru început, se vor monta separatoare de mers în mod experimental, după care se va realiza un sens giratoriu la fel ca cel de la intersecţia Lucian Blaga - Independenţei. Şeful

 

Serviciului Administrarea Parcărilor, Adrian Neacşu, a propus iniţierea unui proiect de hotărâre referitor la semnalizarea anumitor locaţii din oraş, unde autoturismele pot parca şi pe trotuar. "Poliţia Rutieră nu se mai ocupă de aşa ceva. Oamenii trebuie să ştie unde au voie să parcheze pe trotuar cu două sau patru roţi. La fel e şi în alte oraşe din ţară" - a precizat Neacşu.

2716 vizite
Distribuie pe