Locale Altele
Sambata, 16 Octombrie 2021
Sam, 16 Oct 2021
A început construirea drumului spre groapa de gunoi a judeţului
Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Satu Mare  - Vineri, 30 Aprilie 2010

Lucrările de construcţie a drumului de acces dintre localitatea Doba şi viitoarea groapă de gunoi ecologică din apropiere au început vineri.

 

La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, vicepreşedinţii Mircea Govor şi Adrian Ştef, reprezentantul firmei de consultanţă S.C. Romair Consulting SRL, Sorin Stănescu, reprezentantul executantului Joint Venture, Dan Nistor, managerul de proiect, Angela Bura, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean, Ioan Șereş, primarul comunei Terebeşti, Gavril Vinţ, şi alţi invitaţi.


 

Preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, a declarat că lucrările începute acum sunt un prim pas spre normalitate şi speră că, potrivit promisiunilor constructorilor, drumul va fi terminat până în data de 16 iulie.

 

"Sperăm că până în data de 16 iulie să fie terminat acest drum, iar deşeurile din judeţ să poată fi aduse la groapa ecologică. În caz că nu va fi aşa constructorii riscă o penalizare financiară, însă avem şi un plan de rezervă în sensul că deşeurile din judeţ vor fi colectate în două locaţii, iar la finalizarea lucrărilor vor fi aduse toate la această groapă de gunoi" - a afirmat Csehi Arpad.

 

La rândul său, vicepreşedintele Mircea Govor a declarat că realizarea drumului de acces şi a gropii ecologice nu reprezintă altceva decât intrarea în normalitate a judeţului nostru şi respectarea normelor europene. "Ce facem noi aici nu este altceva decât ceea ce au făcut până acum ţările europene. Sperăm că vom termina cu haosul creat la groapa de gunoi de pe strada Odoreului" - a afirmat Govor.

 

Vicepreşedintele Adrian Ştef  a declarat că acesta este un moment istoric pentru judeţul Satu Mare. "După începerea lucrărilor la Luna Şes, azi participăm la debutul lucrărilor la drumul de acces spre groapa ecologică. Este un proiect foarte important pentru judeţul Satu Mare şi sperăm că începând cu data de 16 iulie groapa ecologică să fie funcţională" - a mai adăugat Ştef.

 

Drumul de acces are o lungime de 7.998 de metri, iar valoarea lucrărilor se ridică la 5,2 milioane de lei. Valoarea întregului proiect al gropii ecologice este de peste 117 milioane de lei din care 86,5 milioane din partea Ministerului Mediului şi 30,5 milioane de lei din partea Consiliului Judeţean Satu Mare.

 

 

2709 vizite
Distribuie pe