Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Noi curse aeriene spre Bucureşti
Sergiu Lenghel  - Luni, 3 Mai 2010

Sătmărenii care vor să ajungă cam într-o oră în capitală, au de acum posibilitatea să plece dis-de dimineaţă şi să se întoarcă seara acasă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Árpád, vicepreşedintele Adrian Ştef, primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, şi directorul Aeroportului Satu Mare, Nicolae Fechete, au susţinut luni o conferinţă de presă prilejuită de introducerea a două noi curse aeriene Satu Mare - Bucureşti.
 

 

Preşedintele CJ a declarat că noua cursă de luni dimineaţa este foarte bună pentru sătmărenii care trebuie să ajungă la Bucureşti cât mai repede posibil, în prima zi a săptămânii. "Era o dorinţă mai veche să avem şi curse de dimineaţă, la ore mai acceptabile. Acum, dacă porneşti cu avionul de aici, la ora 11 te poţi afla în centrul Bucureştiului, ai la dispoziţie toată ziua să-ţi rezolvi problemele, iar seara poţi fi acasă" - a declarat Csehi.

 

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, în perioada următoare va fi demarată o campanie de promovare a curselor, inclusiv în judeţul Sălaj, pentru a atrage cât mai mulţi clienţi. "Drumul de la Zalău la Satu Mare se face în 45 de minute, în timp ce de la Zalău la Cluj se ajunge într-o oră şi 45 de minute. Un avantaj ar fi că la Satu Mare nu se plătesc taxe de parcare, spre deosebire de Aeroportul din Cluj, iar drumul de acces a fost recent modernizat. Acum se lucrează la recompartimentarea spaţiilor pentru aderarea la Schengen şi promovarea curselor" - a precizat Csehi.

 

La rândul său, vicepreşedintele Adrian Ştef a afirmat că va participa la Conferinţa Internaţională a Aeroporturilor de la Toulouse, unde va încerca atragerea unor companii internaţionale, care să opereze curse externe de pe aeroportul Satu Mare. În acest sens se vor face studii cu privire la circulaţia călătorilor din zona Satu Mare.


 

Directorul Aeroportului Satu Mare, Nicolae Fechete, a ţinut să puncteze că preţul unul bilet de avion este comparabil cu cel al unui bilet de tren, vagon de dormit, dacă este achiziţionat cu cel puţin şapte zile înainte. Astfel, în timp ce un bilet de tren costă 370 lei pe această rută, un bilet de avion rezervat cu o săptămână înainte, pentru o călătorie dus-întors, costă între 350 şi 400 lei.

 

În cursul lunii martie, pe relaţia Satu Mare - Bucureşti au călătorit 1.440 de pasageri. Odată cu introducerea celor două noi curse de către compania Tarom pe ruta Satu Mare - Bucureşti, sătmărenii nu mai trebuie să se trezească la ora 04.00 pentru a ajunge la Aeroportul din Baia Mare, unde pornea avionul de Bucureşti de la ora 06.20, ci pot merge cu aeronava care decolează de la Satu Mare la ora 08.55 şi ajunge în capitală într-o oră şi zece minute.

 

Cele două noi curse, de luni şi miercuri, pornesc de la Bucureşti la 07.15 şi de la Satu Mare la 08.55, sosirea în capitală fiind programată la ora 10.10. Restul zborurilor nu se vor modifica, astfel în zilele de marţi, joi şi vineri avionul va decola de pe Aeroportul Satu Mare la ora 19.10.

2052 vizite
Distribuie pe