Locale Altele
Joi, 30 Noiembrie 2023
Joi, 30 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Începe marea cârpeală
Florin Răchitan  - Miercuri, 5 Mai 2010

Primarul Iuliu Ilyes a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în această săptămână se semnează contractele cu firmele care au câştigat licitaţiile pentru reabilitarea drumurilor din Satu Mare în următorii patru ani, iar lucrările au şi început deja, pe alocuri.

 

Firmele câştigătoare, Construcţii Drumuri SA, celebră deja pentru durerile de cap pe care le produce şoferilor şi administraţiei locale, precum şi Tehnic Asist SA primesc fiecare câte o zonă a oraşului, Nord, respectiv Sud, în care vor trebui să pună la punct toate străzile în următorii patru ani.

 

„Pentru siguranţă”, au fost stabilite şi firme „de rezervă”, Vakond în zona de Nord, respectiv Inserco şi aceeaşi Vakond în zona de Sud, acestea urmând să preia lucrările în cazul în care firmele câştigătoare ale licitaţiei nu se vor ţine de treabă.

 

De-altfel, primarul a declarat că are „mari reticenţe” cu privire la capacitatea acestor firme de a reabilita toate străzile din Satu Mare, la standardele de calitate impuse. Ca mijloace de constrângere, edilul-şef a anunţat că firmele vor fi penalizate pentru fiecare zi de întârziere, la trei întârzieri consecutive se vor trezi cu contractele reziliate, iar plata se va face pentru fiecare obiectiv în parte, pe bază de proces verbal de predare – primire a străzilor reparate.

 

Iuliu Ilyes a menţionat că firmele vor executa doar lucrări de reparaţii şi plombări, fără să se atingă de fundaţiile străzilor, iar acestea au şi început deja pe Drumul Careiului, iar luni urmează strada Liviu Rebreanu. Teoretic, primul „val” de plombări ar trebui finalizat până în 30 iunie. Om trăi şi-om vedea!

1513 vizite
Distribuie pe