Locale Altele
Luni, 2 August 2021
Luni, 2 Aug 2021
Groapa de gunoi, dincolo era mai ieftină...
Florin Răchitan  - Luni, 31 Mai 2010

Nici n-a început bine ședința de luni a Consiliului Județean, că aleșii s-au și poticnit la primul punct de pe ordinea de zi, referitor la acordarea unei sume de două miliarde lei vechi comunei Doba, ca un fel de compensare pentru faptul că pe teritoriul acelei comune va fi amenajată groapa de gunoi a județului.

 

Consilierul PD-L Dorin Puie a remarcat că nu cu mult timp în urmă s-au mai acordat tot două miliarde lei vechi comunei Doba, sub același pretext, și se așteaptă ca și în viitor să se mai acorde asemenea sume.

El a apreciat că ar putea să cumpere un teren la fel de mare oriunde în zona Careiului și ne-ar costa jumătate din cât a plătit deja Consiliul Județean comunei Doba pentru terenul respectiv.

 

Președintele Consiliului Județean, Csehi Arpad, i-a explicat că, de fapt, așa ieșim mai bine, deoarece în urmă cu cinci ani, când s-a pus prima dată problema amenajării gropii de gunoi, conducerea de atunci a Consiliului Județean a obținut doar drept de folosință asupra terenului respectiv, pentru care ar fi trebuit să plătească redevență pe termen de 50 de ani, însă nimeni nu a stabilit cam cât ar însemna în bani redevența respectivă.

 

Adică Doba putea să ceară cam oricât, iar dacă celor de la Consiliul Județean nu le convenea, n-aveau decât să caute altă locație pentru groapa de gunoi, ceea ce ar fi însemnat altă „distracție”, cu tras de timp la licitație și umblat după aprobări și hârtii încă vreo cinci ani de zile. Ups!!!

 

Așa că vestea pe care a dat-o luni președintele Csehi, cum că cei din Doba au fost „înțelegători” și au renunțat la redevențe, solicitând în schimb „mici ajutoare financiare” ocazional, poate fi considerată o veste pozitivă. Dacă așa privim lucrurile.

 

Tot în ședința de luni, consilierii județeni au aprobat sumele necesare pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale de la Bogdand și Racșa, iar vicepreședintele Mircea Govor a solicitat, în baza unui precedent, ca la ședința următoare să se aprobe trecerea drumului comunal ce leagă satul Marna de Drumul Național 19 la categoria drumurilor județene, pentru ca reparațiile acestuia să fie suportate de la bugetul județului.

1647 vizite
Distribuie pe