Locale Altele
Marti, 15 Iunie 2021
Marti, 15 Iun 2021
Liviu Tăut preia şefia Poliţiei Maramureş
e-maramures  - Miercuri, 16 Iunie 2010

Seful Inspectoratului Judetean al Politiei Satu Mare, Liviu Taut, este succesorul lui Ioan Isac la comanda politiei maramuresene, informează portalul de ştiri e-maramures.

Ordinul de numire al acestuia a fost transmis deja în teritoriu, iar instalarea lui Liviu Taut la sefia IPJ Maramures a fost programata pentru miercuri la sediul IPJ Maramures.

 

Acesta a mai fost "in carti" pentru postul de conducere al inspectoratului si in urma cu aproximativ cinci ani, cand a fost preferat Isac.

Taut s-a nascut la 17 iulie 1961, in comuna Culciu. Este absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Babes - Bolyai din Cluj Napoca (1997) si doctor in Stiinte Juridice, specializarea Criminalistica.

A intrat in structura de Militie in anul 1987. Din 1994 a fost numit sef al Serviciului Management si Resurse Umane din cadrul IPJ Maramures, din 1996 - sef al Serviciului Politiei de Ordine Publică din cadrul IPJ Maramures (denumire schimbata ulterior in Brigada Politiei de Ordine Publica), iar din 10 octombrie 2005 a fost numit sef al IPJ Satu Mare.

La un moment dat, cata vreme a fost sef al IPJ Satu Mare, a avut un scandal cu sefii de la Bucuresti si i s-a cerut chiar demisia. In toamna anului 2008, ministrul de Interne, Cristian David, i-a cerut chestorului Gheorghe Popa, seful Politiei Romane, sa-l demita pe Liviu Taut din functia de sef al IPJ Satu Mare.

 

In opinia ministrului de Interne, Taut se facea vinovat de prosta coordonare a anchetei in cazul fiul miliardarului Tântas din Negresti-Oas. Atunci, Darius Tântas a omorat un barbat si a ranit grav o femeie in urma unui accident rutier pe care l-a provocat din cauza vitezei. Numai ca dosarul penal al politistilor satmareni a fost intarziat cu trei zile pe drumul spre Parchet, iar fiul miliardarului a fugit din tara.

3073 vizite
Distribuie pe