Locale Altele
Miercuri, 27 Octombrie 2021
Mie, 27 Oct 2021
Noa, bine că avem serviciu de administrare a gropii de gunoi…
Sergiu Lenghel  - Luni, 28 Iunie 2010

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, ar putea veni la Satu Mare. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, în cadrul şedinţei ordinare de luni.

 

Consilierii au dat undă verde cofinanţării unui proiect de cooperare transfrontalieră ce prevede realizarea circuitului bisericilor medievale din judeţele Szabolcs-Szatmar-Bereg şi Satu Mare.

 

Cert este că o echipă a ministerului va sosi în cursul lunii iulie pentru a "oficializa" acest proiect, la care va participa şi preşedintele CJ din judeţul vecin maghiar. Valoarea totală a bugetului aferent Consiliului Judeţean Satu Mare este de peste 17.500 euro, iar cofinanţarea este de 438 euro, reprezentând un procent de 2,5%.

 

Tot luni s-a aprobat şi alocarea a două milioane RON comunei Doba pentru următorii doi ani. Democrat-liberalul Dorin Puie a dat iniţial un aviz favorabil proiectului din postura de preşedinte al comisiei de buget, însă a votat împotriva alocării acestei sume, care poate fi considerată drept un "cadou de mulţumire" pentru primarul liberal al comunei Doba, locul în care se va afla viitorul depozit ecologic de deşeuri.

 

O parte din sumă, respectiv 200.000 RON, se va aloca pentru finanţarea Casei de Cultură din comună, urmând ca în anul 2011 şi 2012 să mai fie repartizaţi încă 1.400.000 RON, respectiv 400.000 RON. Aceşti bani se vor cheltui pentru reabilitarea Căminului Cultural din localitatea Păulian şi asfaltarea drumului de acces spre groapa ecologică de gunoi.

 

De asemenea, CJ va cuprinde în lista de priorităţi a Programului "Reabilitare şi modernizare - 10.000 km drumuri de interes judeţean şi drumuri de interes local", în perioada 2010-2013, sectorul de drum DJ 195B, intersecţie DN19 până la intersecţia cu drumul Traian - Boghiş.

 

Legat de subiectul gropii ecologice, preşedintele Csehi îi va chema mai repede pe consilieri la o şedinţă ordinară la începutul lunii iulie, nu de alta, dar pe data de 17 iulie se închid gropile de gunoi din Satu Mare şi Tăşnad şi va trebui să se pună în funcţiune platforma provizorie de la Doba.

 

În acest sens, liberalul Valentin Macec a sugerat ca materialele legate de tarifarea, regulamentul de organizare şi caietul de sarcini al serviciului de salubrizare să poată fi consultate chiar cu o săptămână-două înainte, preşedintele Csehi asigurându-l că până joi vor fi elaborate proiectele de hotărâre de către juristul Consiliului Judeţean.

 

Un prim pas a fost făcut, fiind aprobat proiectul de hotărâre privind înfiinţarea Serviciului Public de Administrare a Depozitului Regional de Deşeuri, care va avea 20 de angajaţi, dintre care un şef de serviciu, şase posturi de execuţie pentru Microstaţia de transfer din Livada şi 13 posturi de execuţie pentru Depozitul Regional Doba.

 

Consilierul judeţean Valentin Macec a mai cerut ca toate proiectele ce includ spitalele din judeţ, indiferent pentru ce scop vor fi ele iniţiate, să treacă pe la comisiile de specialitate. Consilierii au mai aprobat transferul managementului spitalelor orăşeneşti către Consiliul Local Carei, respectiv Tăşnad

 

PSD-istul Vasile Paşca a întrebat despre starea drumului Marna - Ciumeşti, existând şanse ca până la sfârşitul lunii august să avem un nou Consiliu Local la Sanislău, care va putea preda drumul Consiliului Judeţean pentru a fi reabilitat.

1423 vizite
Distribuie pe