Locale Altele
Marti, 17 Mai 2022
Marti, 17 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Camioanele de mare tonaj vor circula la axul drumului pe Aurel Vlaicu
Sergiu Lenghel  - Vineri, 2 Iulie 2010

Casele oamenilor de pe strada Aurel Vlaicu crapă din cauza camioanelor de mare tonaj.

Un grup de locatari domiciliaţi pe această stradă au cerut iniţierea unei Hotărâri de Consiliu Local, prin care să se limiteze accesul traficului greu, în sensul de obligare a camioanelor de mare tonaj să circule pe banda de la axul drumului, iar viteza maximă de circulaţie să fie de 40 km pe oră.

 

Membrii Comisiei de Siguranţă a Circulaţiei din cadrul Primăriei s-au întrunit vineri în şedinţă pentru a analiza această solicitare, dar şi alte cereri depuse de sătmăreni, referitoare la traficul rutier.

S-a decis ca pe strada Aurel Vlaicu să se monteze câte patru indicatoare pe fiecare parte, care să oblige autovehiculele de mare tonaj să circule pe banda de lângă axul drumului, fără a se limita însă viteza de circulaţie. O petiţie semnată de alţi 250 de locatari de pe aceeaşi stradă a cerut Primăriei devierea traficului greu, însă o şosea de centură rămâne doar o "promisiune" a Guvernului.

 

Comisia de Siguranţă a Circulaţiei a mai decis ca pe strada Nicolae Bălcescu să se revină la circulaţia pe dublu sens, iar la solicitarea lui Alexandru Mezei se va introduce sens unic pe strada Mara, porţiunea cuprinsă între strada Eroilor şi Wolfenbuttel, cu intrare dinspre strada Eroilor.

 

Locuitorii de pe strada Mareşal Averescu au solicitat interzicerea parcării pe trotuar prin instalarea unor stâlpişori, însă comisia a hotărât doar montarea unui indicator cu interdicţia de oprire pe partea dreaptă a sensului de mers.

 

Pe strada Căprioarei, unde s-a surpat asfaltul recent reabilitat, s-a admis solicitarea de limitare a vitezei la 30 km pe oră. Undă verde a primit şi cererea locuitorilor de pe strada Zenit din Micro 16, care vor ca indicatorul "Acces interzis" de la intersecţia cu Bulevardul Sănătăţii, lângă sediul DNA, să fie mutat cu circa 25 de metri mai încolo, pentru a avea acces în parcarea blocului Z1 prin instituirea dublului sens.

1203 vizite
Distribuie pe