Locale Altele
Luni, 18 Octombrie 2021
Luni, 18 Oct 2021
„Târg de animale” cu cadavre de cai în Lazuri
Sergiu Lenghel  - Marti, 27 Iulie 2010

Colega noastră Őri-Pákay Franciska de la Szatmári Friss Újság a cerut sprijinul Prefecturii pentru a interveni într-o problemă veche de mai bine de doi ani. Vis-a-vis de casa ei din Lazuri se află o fermă folosită pe post de târg de animale.

 

Mirosul insuportabil şi gălăgia din timpul nopţii, când sunt aduse transporturile de cai i-au dus pe vecinii care locuiesc în zona respectivă la capătul răbdării.

Picătura care a umplut paharul a făcut-o pe Franciska să vină la prefect. Potrivit ziaristei, de câteva zile, în curtea respectivă zace cadavrul unui cal aflat în stare de descompunere.

 

Prefectul Radu Giurcă a promis că va lua legătura cu factorii responsabili pentru a găsi o soluţie în această problemă, mai ales că aşa-zisul târg de animale nu are autorizaţie, pentru simplul fapt că primarul Lengyel Ştefan nu a solicitat-o.

 

Un tânăr reclamant din satul Gelu, comuna Terebeşti, îl acuză pe primarul Gavril Vinţ că l-a băgat în faliment. Daniel Pop se plânge de faptul că vecinul său, adică tocmai primarul din Terebeşti, care îşi are domiciliul în satul Gelu, şi-a pus vacile la păşunat pe terenul lui de aproximativ un hectar.

 

Daniel recunoaşte că la început a fost prieten cu primarul, aşa cum trebuie să fie vecinii între ei, dar de când a devenit o "concurenţă" pentru el, edilul îşi lasă vacile intenţionat pe terenul său, deşi are şi el 16 vaci şi viţei, faţă de 35 câte are Gavril Vinţ, pe care îl mai acuză că îşi plăteşte muncitorii la negru şi le dă bani în funcţie de cât lapte dă vaca.

 

Trecând peste faptul că a fost înjurat de primar şi subalternii lui în momentul în care a cerut să-i fie evaluată paguba, nici la Poliţie nu l-a băgat nimeni în seamă. A fost nevoie de intervenţia telefonică a prefectului, care i-a intermediat o întâlnire cu şeful interimar al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Constantin Taloş, care l-a primit în audienţe.

1726 vizite
Distribuie pe