Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Benzină cu raţia la Operaţiuni Vamale
Sergiu Lenghel  - Joi, 29 Iulie 2010

Deşi judeţul Satu Mare se află într-o zonă de risc, unde contrabandiştii cu ţigări parcă nu mai fac pauză, şeful Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, Ioan Sabău, s-a plâns joi în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de condiţiile în care trebuie să muncească cei 32 de angajaţi.

 

"Avem maşini, dar nu avem ce pune în rezervor" - susţine Sabău, care nu pune vina pe efectele crizei, precizând că acest "fenomen" se petrece încă de acum 4-5 ani. Şeful DJAOV spune că nu este corect ca Satu Mare să primească aceiaşi bani pentru combustibil ca şi judeţele din centrul ţării, având în vedere că la noi situaţia este cu totul alta, fiind nevoie de acţiuni de control mult mai dese la graniţa cu Ungaria şi Ucraina.

 

Încasările la bugetul de stat au crescut anul acesta de pe urma activităţilor vamale, însă tot nu sunt bani. "Ce se întâmplă mai departe cu sumele încasate de la noi la bugetul de stat nu ştim... Întrebaţi-i pe cei de la Finanţe" - a spus Ioan Sabău.

 

Din taxe vamale, TVA, accize şi alte venituri, DJAOV a încasat în primele şase luni din 2010 peste 27 milioane lei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când suma de-abia depăşea 18 milioane lei.

1144 vizite
Distribuie pe