Locale Altele
Marti, 3 August 2021
Marti, 3 Aug 2021
Panouri solare pe groapa de gunoi
Florin Răchitan  - Miercuri, 11 August 2010

Primarul Iuliu Ilyes a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că intenţionează să amenajeze un parc cu panouri solare pe actuala groapă de gunoi a oraşului, după ce aceasta va fi acoperită cu pământ. Edilul-şef speră ca aceste panouri să producă destulă energie pentru a asigura curentul electric la toate instituţiile administraţiei publice locale.

 

Ideea cu panourile solare se încadrează într-o strategie pe termen lung care vizează reducerea cu 20% a emisiilor de bioxid de carbon în atmosferă în următorii zece ani, ceea ce presupune automat reducerea consumului de combustibili tradiţionali, cel puţin la instituţiile aflate în subordinea Primăriei Satu Mare.

 

În acest sens, primarul va cere Consiliului Local în şedinţa de joi să-l delege pentru a putea semna Convenţia Primarilor, o mişcare a edililor din toată Uniunea Europeană în scopul reducerii consumului de combustibili tradiţionali şi al utilizării formelor alternative de energie.

 

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Iuliu Ilyes a anunţat că de săptămâna viitoare vor începe acţiunile de control sistematic la toate construcţiile aflate în fază de execuţie în oraş, scopul fiind depistarea celor care nu respectă condiţiile impuse de autorizaţiile de construcţie sau a celor care nu au deloc autorizaţii. Inspectorii de la Biroul de Disciplină în Construcţii din cadrul Primăriei Satu Mare vor fi însoţiţi de poliţişti comunitari în această acţiune care va dura până în primăvara anului viitor.

1185 vizite
Distribuie pe