Locale Altele
Sambata, 22 Ianuarie 2022
Sam, 22 Ian 2022
Concedieri la Prefectură
Sergiu Lenghel  - Vineri, 3 Septembrie 2010

Atmosferă destul de tensionată în rândul angajaţilor Prefecturii Satu Mare. Reducerea de personal impusă de Guvern va lăsa fără loc de muncă oameni cu studii superioare. Preavizul de 30 de zile l-au primit deja unii dintre funcţionarii Prefecturii.

 

Rozalia Bondrea, care a fost dată la o parte din funcţia de consultant al prefectului pe probleme de rromi, îşi va lua adio de la jobul pe care l-a avut în Palatul Administrativ din anul 2005.

În vârstă de 45 de ani, Rozalia Bondrea se poate considera cea mai ghinionistă, după ce pe postul ei a venit Gheorghe Covaci, un apropiat al fostului subprefect Samuel Ţânţaş, care a scăpat de concediere.

 

În momentul în care prefectul Radu Giurcă a venit cu noua sa echipă, Rozalia Bondrea a fost numită consilier la Compartimentul de informare, relaţii publice şi secretariat.

 

"Ştiam dinainte că mă număr printre cei care vor primi preaviz. După 15 ani la Primăria din Terebeşti şi alţi cinci ani la Prefectură voi rămâne şomeră. Şi când mă gândesc că fostul prefect Radu Bud îmi spunea că voi ieşi la pensie de aici..." - afirmă Rozalia Bondrea, care a absolvit o facultate de Psihologie.

 

"După calculele pe care le-am făcut, voi avea o indemnizaţie de şomaj de 650 lei, cam atât cât primesc salar acum după reducerea de 25%" - adaugă Rozalia Bondrea.

 

Alţi doi funcţionari publici sunt şi ei ca şi concediaţi. Este vorba despre Dorel Sichet şi Delia Dobran. Ambii lucrează la Serviciul Juridic şi Contencios Administrativ din cadrul Prefecturii şi au primit un preaviz de 30 de zile.

 

De menţionat este faptul că Dorel Sichet este de profesie inginer agronom şi era singurul care se ocupa de domeniul fondului funciar. Delia Dobran ocupă postul de consilier juridic asistent. Şeful Serviciului Juridic şi Contencios Administrativ ne-a confirmat că cei doi subalterni ai săi sunt vizaţi să plece din Prefectură.

 

"Noi suntem acum 11, iar după ce pleacă cei doi angajaţi rămânem cu nouă oameni. Atât cât prevede noua organigramă. Cei doi nu vor da examen, au primit preaviz de 30 de zile. Ne va fi mai greu să ne descurcăm fără ei, dar nu avem altă soluţie" - ne-a declarat şeful Serviciului Juridic, Eugen Chioran.

 

Preaviz vor primi şi cei trei şefi de oficii prefecturale, care vor fi desfiinţate: Emil Petcu de la Carei, Ovidiu Nica de la Tăşnad, respectiv Vasile Ghiran de la Negreşti-Oaş. Niciunul dintre ei nu a putut fi contactat, având telefoanele de serviciu închise.

 

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Satu Mare, Dăliana Lazăr, afirmă că la nivelul instituţiei s-a constituit o comisie de evaluare pentru cei care vor da examen. "Unde sunt mai mulţi pe acelaşi post, se va da un examen. Va fi o probă scrisă şi un interviu. Cine va lua nota cea mai mare va rămâne" - spune reprezentanta Prefecturii.

 

Noua organigramă prevede ca din cele 52 de posturi, Prefectura să rămână cu 40, însă asta nu înseamnă cu 12 angajaţi vor fi concediaţi. "Din cele 12 posturi care sunt reduse, unele au fost suspendate. Aici mă refer şi la postul de subprefect deţinut până nu demult de Samuel Ţânţaş" - precizează subprefectul Pataki Csaba.

 

2721 vizite
Distribuie pe