Locale Altele
Vineri, 1 Iulie 2022
Vin, 1 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primăria este gata să plătească restanţele la gaz ale asistaţilor social
Florin Răchitan  - Joi, 9 Septembrie 2010

O frază strecurată discret într-un proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului local a „scăpat” majorităţii consilierilor, care s-au dumirit abia mai târziu despre ce e vorba.

Practic, ei şi-au dat acordul de principiu ca Primăria să plătească datoriile de peste 240 milioane de lei ale asistaţilor din locuinţele sociale din zona străzii Vulturului.

 

Restanţele respective s-au adunat în cursul anilor 2007 – 2008, perioadă în care locatarii nu şi-au plătit facturile de gaz. Societatea E-On Gaz a dat în judecată administratoarea acelor locuinţe sociale, adică Primăria Satu Mare, iar procesul se află şi acum în derulare, cu şanse minime de câştig pentru Primărie.

 

Între timp, Primăria a ajuns la o înţelegere cu E-On Gaz, în sensul că, dacă pierde procesul, dar plăteşte fără întârziere aceste restanţe, atunci va fi scutită de plata penalităţilor, a căror valoare se ridică la o sumă aproape la fel de mare ca cea a restanţelor.

 

Pentru a se asigura că nu va trebui să plătească penalităţi, Primăria a cerut acordul de principiu al consilierilor locali să plătească, totuşi, din bani publici, restanţele de peste 240 milioane lei vechi, dacă va fi cazul. Şi, după cum arată lucrurile acum, va fi cazul.

1104 vizite
Distribuie pe