Locale Altele
Vineri, 7 Mai 2021
Vin, 7 Mai 2021
Încep lucrările de modernizare la Spitalul de Boli Contagioase
Ioana Gavrău  - Vineri, 24 Septembrie 2010
Sătmărenii vor scăpa, în cel mult un an de zile, de condițiile mizerabile și lipsa de echipamente din cadrul Spitalului de Boli Contagioase Satu Mare, acesta intrând de vineri într-un program amplu de modernizare. Valoarea proiectului este de 3.471.000 lei, marea majoritate a banilor fiind asigurați de Ministerul Sănătății.

Vineri, în prezența oficialităților locale, a directorului Spitalului Județean Satu Mare, a avut loc predarea amplasamentului, „fața“ Spitalului de Contagioase urmând a fi schimbată în totalitate.

„Clădirea urmează să fie reabilitată interior și exterior. Mai mult, se amenajează și o stație de preepurare, un parc mare, dar și gardurile. Termenul de execuție este 12 luni, dar sperăm ca lucrările să fie finalizate mult mai repede“, a spus Csehi Arpad, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Totodată, proiectul prevede schimbarea rețelelor de apă și canalizare, instalațiile de iluminat în incinta spitalului. „În acest fel nu cred că vom mai avea probleme cu instalațiile electrice și putem preveni eventualele incidente neplăcute“, a mai spus Csehi.

Spital cu lift

Spitalul de Boli Contagioase va fi prevăzut și cu un lift, iar saloanele vor fi aduse la standarde europene.
 
„În momentul de față s-a realizat un plan de lucru pentru a nu fi perturbată activitatea medicilor, dar nici pe cea a pacienților. Se vor realiza treptat lucrări în saloane, iar bolnavii vor fi mutați în funcție de cum se finalizează lucrările în fiecare saloane. În momentul de față, Spitalul de Boli Contagioase este prevăzut cu 75 de paturi“, a mai spus Csehi Arpad.

Și vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Govor, are convingerea că odată reabilitat spitalul, sătmărenii își vor schimba părerea despre sistemul sanitar. „Acest proiect este un început bun și urmează și alte serii de investiții. Sper să se schimbe și fața sistemului sanitar sătmărean, iar bolnavii să apeleze cu multă încredere la medicii sătmăreni“, a spus Mircea Govor.

Clădirea în care funcționează Spitalul de Boli Contagioase este veche de 150 de ani și singura a cărei stare de funcționalitate este sub limita admisă.

Vă convingeți singuri mai jos!1169 vizite
Distribuie pe