Locale Altele
Joi, 6 Mai 2021
Joi, 6 Mai 2021
Consiliul Judeţean ţine sub perfuzie Luna Şes
Florin Răchitan  - Luni, 25 August 2008

Iniţiată în urmă cu vreo şase ani ca un proiect oarecum megaloman, ceea ce ar trebui să fie dezvoltarea zonei turistice Luna Şes a devenit un fel de capcană pentru conducerea judeţului.
 
Cel puţin aşa reiese din discuţiile pe care le-au purtat aleşii noştri la şedinţa de luni a Consiliului Judeţean, la care a ieşit la iveală şi faptul că, printre altele, în pădurea de pe dealul de la Luna Şes se construieşte un drum de 6 kilometri, care, potrivit proiectului iniţial, ar costa cam 5 milioane de euro, adică aproape un milion de euro pe kilometru.


În ultimul episod din telenovela Luna Şes, consilierii judeţeni au votat, mai mult de musai, înfiinţarea unui ONG denumit Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Luna Şes, care se vrea a fi o entitate independentă, condusă totuşi de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi Consiliului local Negreşti-Oaş, care să gestioneze toate problemele legate de dezvoltarea turismului în regiunea respectivă. Asta înseamnă alţi bani, altă distracţie!

În condiţiile în care Uniunea Europeană nu mai finanţează deloc acest proiect, iar în şase ani de zile s-a reuşit doar distrugerea cadrului natural din zonă, consilierii judeţeni nu văd altă soluţie decât continuarea şi finalizarea lucrărilor începute deja şi pentru care tocmai s-a primit de la Guvern suma de 3,5 milioane de euro. Unora dintre consilieri, în frunte cu Tiberiu Gunthner, întreaga afacere le miroase a speculă imobiliară, dat fiind faptul că realizarea unei infrastructuri moderne va creşte valoarea terenurilor cumpărate deja în zonă de către „lumea bună” a judeţului, în condiţiile în care nu se ştie încă exact cum va arăta şi în ce regim va funcţiona viitoarea staţiune turistică.

2403 vizite
Distribuie pe