Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Centru de criză pentru tinerii orfani
Florin Răchitan  - Vineri, 10 Decembrie 2010

Şedinţa ordinară de joi a Consiliului Judeţean a ţinut doar vreo zece minute, deoarece jumătate dintre punctele de pe ordinea de zi iniţială au trebuit să fie amânate, în principal din cauza lipsei unei sume de peste un milion de lei noi care ar fi trebuit să vină de la Ministerul   Dezvoltării Regionale, dar încă n-a venit.

 

Banii ar fi fost necesari pentru sprijinirea unor comune din judeţ, dar în contul de Trezorerie al administraţiei judeţene încă nu au intrat banii promişi de Nutzi Udrea.

 

În lipsa acestora, consilierii judeţeni au aprobat încadrarea în categoria drumurilor judeţene a unui drum comunal ce face legătura între localităţile Marna şi Ciumeşti, în acest fel Consiliul Judeţean având posibilitatea să intervină pentru a repara drumul aflat acum într-o situaţie dezastruoasă.

 

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, le-a mulţumit colegilor pentru acest ajutor oferit sătenilor din Marna şi şi-a exprimat speranţa că vor putea să ia asemenea măsuri şi în cazul altor localităţi din judeţ.

 

Tot în şedinţa de vineri, consilierii judeţeni au aprobat înfiinţarea unui Centru de criză prin  reorganizarea  Centrului de primire în regim de urgenţă a copilului Sfântul Nicolae Satu Mare.

 

Beneficiari ai Centrului de criză vor fi tinerii care părăsesc sistemul de protecţie şi care sunt încadraţi într-un grad de handicap, nu se pot adapta la locul de muncă, cei care se află în imposibilitatea de a dispune de venituri necesare pentru a avea o locuinţă, cei cu venituri mici şi care nu-şi permit închirierea unei locuinţe, precum şi tinerii aflaţi în situaţii de urgenţă.

1899 vizite
Distribuie pe