Locale Altele
Joi, 30 Noiembrie 2023
Joi, 30 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Peste 100 milioane de euro pentru apă şi canalizare
Florin Răchitan  - Miercuri, 22 Decembrie 2010

Directorul societăţii Apaserv SA, Ioan Leitner, a anunţat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă că Ministerul Mediului a aprobat şi a trimis mai departe spre Bruxelles un proiect în valoare de 102 milioane de euro pentru dezvoltarea reţelelor de apă şi canalizare în judeţul Satu Mare.

 

Astfel, se poate spune că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, ce cuprinde localităţile sătmărene deservite de Apaserv, are şanse reale să obţină această finanţare masivă prin Programul Operativ Regional, banii urmând să fie folosiţi pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare.

 

Dacă Uniunea Europeană va da undă verde proiectului, conducerea Apaserv se aşteaptă ca până în primăvară să organizeze licitaţia pentru desemnarea firmelor care vor executa lucrările şi deja în cursul anului viitor să înceapă efectiv aceste lucrări.

 

În următorii cinci ani sunt prevăzute extinderi şi modernizări de reţele de apă şi canalizare în localităţile Satu Mare, Carei, Livada, Botiz, Negreşti-Oaş, Tăşnad, Ardud, Căpleni, Păuleşti, Ambud, Lazuri, Foieni şi Odoreu, dar deja au solicitat să devină membre ale ADI şi comunele Oraşu Nou, Săuca şi Porumbeşti.

 

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Ioan Leitner a făcut un scurt bilanţ al realizărilor Apaserv din anul 2010, amintind extinderile de reţele pe Drumul Careiului până la Vetiş, la Botiz, în satul Apateu din comuna Culciu, la Halmeu, revizia şi modernizarea alimentării cu apă a municipiului Carei din puţurile de la Doba, precum şi interconectarea reţelelor de apă din Traian şi Boghiş. Totodată, el a recunoscut şi semi-eşecul de la extinderea reţelei de apă spre Sătmărel, unde firma executantă s-a împotmolit pe ultima jumătate de kilometru, astfel că lucrarea va fi atribuită unei alte firme, în urma unei noi licitaţii, ceea ce cauzează, bineînţeles, întârzieri.

 

Directorul Leitner le-a prezentat ziariştilor şi rezultatele unui sondaj de opinie potrivit căruia mai mult de jumătate dintre sătmăreni sunt mulţumiţi de serviciile Apaserv şi 80% dintre ei consideră că tarifele pentru aceste servicii sunt accesibile.

În aceste condiţii, în cursul anului care tocmai se încheie Apaserv a reuşit să realizeze un profit de aproape 2,2% din cifra de afaceri, ceea ce în bani înseamnă 600.000 RON.

 

În finalul conferinţei de presă, Ioan Leitner şi colegii săi din conducerea Apaserv au ciocnit un pahar de şampanie cu reprezentanţii presei, mulţumindu-le pentru colaborarea de peste an.

1532 vizite
Distribuie pe