Locale Altele
Vineri, 25 Iunie 2021
Vin, 25 Iun 2021
Charter Satu Mare – Antalya
Florin Răchitan  - Vineri, 28 Ianuarie 2011

La iniţiativa vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, la sediul acestei instituţii a avut loc vineri o întâlnire a reprezentanţilor principalelor agenţii de turism din judeţ cu directorul Aeroportului Satu Mare, Nicolae Fechete, pentru a discuta despre posibilitatea introducerii unor curse charter spre destinaţia preferată de vacanţă a sătmărenilor, Antalya.


 

Ideea a apărut în urma constatării agenţiilor de turism, potrivit cărora sătmărenii se dau în vânt după Antalya în ultimii ani, profitând de serviciile excepţionale oferite la preţuri accesibile de staţiunile de pe litoralul turcesc, dar sunt nevoiţi să plece la Cluj sau la Budapesta pentru a se îmbarca la bordul avioanelor cu destinaţia Antalya.

 

Conducerea Consiliului Judeţean, care asigură administrarea Aeroportului Satu Mare, a ajuns la concluzia că sătmărenii, şi nu numai ei, ar fi interesaţi să decoleze de aici pentru a ajunge în cel mai scurt timp pe ţărmul Mării Mediterane, dacă li se oferă un preţ bun.

 

Astfel, Adrian Ştef a propus agenţiilor locale de turism să facă front comun pentru a convinge o companie aeriană să opereze zboruri săptămânale spre Antalya de pe aeroportul din Satu Mare, angajându-se fiecare să facă rezervări pentru un anumit număr de locuri la fiecare zbor.


 

Până acum au primit oferte de la trei companii aeriene interesate: Tarom, Carpat Air şi Sky Airlines. Urmează ca reprezentanţii agenţiilor de turism din Satu Mare să se înţeleagă asupra angajamentelor pe care şi le asumă fiecare pentru ca acest sistem să funcţioneze încă din această vară, ceea ce, potrivit concluziilor întâlnirii de vineri, este 99% sigur că se va întâmpla.

 

Managerul Agenţiei Lup Travel, Vasile Lup, a subliniat faptul că aceasta este o oportunitate unică pentru Satu Mare, deoarece, cu o promovare intensă în judeţele învecinate şi chiar în Ungaria, vor putea fi aduşi un număr mare de călători pe aeroportul din oraşul nostru, care se află în avantaj din punct de vedere tehnic în competiţia cu cel din Baia Mare.

2713 vizite
Distribuie pe