Locale Altele
Marti, 21 Mai 2024
Marti, 21 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Încă 175 miliarde pentru reparaţii străzi în Satu Mare
Florin Răchitan  - Miercuri, 2 Februarie 2011

Primarul Iuliu Ilyes a prezentat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, lista cu principalele investiţii care se vor face în cursul acestui an pentru reparaţii străzi pe teritoriul municipiului Satu Mare, ceea ce înseamnă, în principal, refacerea integrală a stratului de asfalt, mici reparaţii sau bordurări, de la caz la caz.

 

Astfel, în zona de Nord a oraşului, unde lucrează firma Construcţii Drumuri SA, celebră deja pentru asfaltul măturat de pe Bulevardul Vasile Lucaciu, Primăria va cheltui aproape 60 miliarde lei vechi pentru refacerea străzilor Wolfenbuttel, Simion Bărnuţiu, George Coşbuc, Trandafirilor, Ialomiţei, Ion Gallu, Corvinilor, Anton Pann, Grigore Ureche, Parângului, Bulevardul I.C. Brătianu, Piaţa Titulescu, strada Bolyai, Piaţa Libertăţii, reabilitarea pavajului şi a treptelor din Piaţa 25 Octombrie, întreţinerea curentă a Aleii Coposu, precum şi refacerea unor trotuare, inclusiv pavarea Corso-ului.

 

În zona de Sud, Primăria va cheltui peste 100 miliarde lei pentru lucrări ce urmează să fie executate de o altă firmă celebră, Tehnic Asist, cunoscută mai ales pentru „ciuruirea” asfaltului întins în toamna anului trecut pe strada C.A. Rosetti. În program sunt prevăzute continuarea lucrărilor de reabilitare a străzilor din Micro 16, a unei porţiuni de pe strada Magnoliei şi începerea lucrărilor în Carpaţi II, Micro 17 şi Soarelui, plus reabilitarea unor străzi de pământ. Toate acestea, cu tot cu instalarea unor indicatoare rutiere, îi va costa pe sătmăreni peste 175 miliarde lei în anul 2011.

 

Pe lângă acestea, primarul a anunţat că în această primăvară vor continua lucrările întrerupte anul trecut pe strada Mihai Viteazu până în Piaţa Jean Calvin, porţiunea rămasă de pe strada Prahovei şi lucrări minore pe Henri Coandă.

 

Iuliu Ilyes a ţinut să precizeze că firmele care se fac vinovate de lucrările proaste executate anul trecut vor suporta din buzunarele proprii refacerea străzilor Chendi, Ioan Slavici, Vasile Lucaciu, Lăcrămioarei, Banat, Alexiu Berinde, C.A. Rosetti, C.S. Anderco, Oituz, precum şi aleile Milcov, Ozana, Sănătăţii şi Lalelei.

 

În acelaşi timp, Primăria adună mostre din asfaltul folosit la aceste străzi, pe care le-a trimis deja pentru verificare într-un laborator de specialitate, deoarece, aşa cum s-a exprimat primarul, „această problemă tinde să devină un fenomen”. El a afirmat că rezultatele vor fi comparate cu cele ale mostrelor culese din Baia Mare, unde se înregistrează aceleaşi probleme, firmele care lucrează în cele două oraşe aprovizionându-se, în general, de la aceiaşi furnizori de pietriş sau asfalt.

 

Pe lângă aceste lucrări programate pentru anul în curs, Primăria a întocmit deja documentaţia necesară pentru reabilitarea a 22 străzi de pământ din municipiu, pentru care se speră să se obţină finanţare europeană. La fel se speră să se obţină finanţare, de data aceasta de la ministerul condus de Nutzi Udrea, pentru refacerea drumului spre Sătmărel şi pentru amenajarea unui drum de centură al oraşului, între Lazuri şi Dorolţ.

 

În ceea ce priveşte problema tarifelor de salubrizare şi a celui de-al treilea pod, Iuliu Ilyes a apreciat că cineva care se ocupă la Consiliul Judeţean cu „împărţirea de diplome” aluzie la vicepreşedintele Adrian Ştef , ar trebui să-şi dea cu părerea doar în baza unor informaţii concrete, deoarece prin „bombele aruncate în presă” dă dovadă de o „iresponsabilitate crasă” faţă de cetăţenii Sătmarului.

1804 vizite
Distribuie pe