Locale Altele
Miercuri, 18 Mai 2022
Mie, 18 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Activitate prolifică a Școlii de Arte în 2010
Ioana Gavrău  - Joi, 3 Februarie 2011
Directorul Școlii de Arte, Mircea Deac, a prezentat joi bilanțul activităților instituției de învățământ și cultură pe anul 2010, respectiv principalele obiective pentru anul în curs. Acesta își propune ca școala să devină și mai vizibilă în rândul cetățenilor, iar elevii talentați să ajungă să impresioneze lumea și în afara țării.

În anul 2010, Şcoala de Arte Satu Mare şi-a început activitatea cu 25 de profesori, 5 angajaţi T.E.S.A. şi un număr de 674 de elevi la specializările pian, sintetizator, chitară clasică, electrică, bas, vioară, canto clasic, muzică uşoară, muzică populară, instrumente de suflat (blockflöte, clarinet, taragot, saxofon), acordeon, arte plastice, artă fotografică, percuţie-tobe, dans sportiv, gimnastică ritmică, balet, actorie limba română, actorie limba maghiară.

Pe lângă audiţiile de clasă obişnuite ale elevilor şcolii, în anul 2010 Şcoala de Arte a organizat numeroase acţiuni culturale în parteneriat cu alte instituţii de cultură judeţene, naţionale şi internaţionale. De asemenea, elevii şi profesorii şcolii au participat la numeroase festivaluri şi concursuri naţionale şi internaţionale, unde au obţinut rezultate de excepţie. Totodată, elevii şi profesorii şcolii au fost invitaţi permanent la emisiunile televiziunilor locale şi naţionale.

Numărul total al evenimentelor în care a fost implicată Şcoala de Arte, în calitate de organizator şi participant este de 123 manifestări culturale, dintre care 21 expoziţii de artă plastică şi fotografică, 67 spectacole şi recitaluri, 13 spectacole de teatru şi poezie, 19 spectacole de coregrafii (balet, dans sportiv, gimnastică artistică) şi 3 simpozioane.
De asemenea, 43 de elevi din cadrul instituţiei au participat la diferite festivaluri şi concursuri de nivel judeţean, naţional şi internaţional, obţinând numeroase premii.

Noutăți

În 2007, 2008, 2009, 2010- noiembrie, au fost organizate primele patru ediţii ale Festivalului - concurs “Muzica inimii mele”. Festivalul a avut un mare succes cu impact atât în municipiu cât şi în întregul judeţ. Ediţia a V-a a festivalului va fi organizat la nivelul Regiunii Nord-Vest., în luna noiembrie

Festival concurs de muzică populară – Oţeloaia

Festivalul concurs se va organiza în decursul a 2 zile, primele două desfăşurându-se în Satu Mare. În cadrul acestor 2 zile va avea loc concursul naţional de muzică populară, care se va finaliza cu un spectacol al câştigătorilor ce va fi susţinut a treia zi la Oţeloaia, în cadrul festivalului tradiţional. La acest eveniment (prima ediţie cu concurs) de 3 zile, vor participa interpreţi din întreaga ţară.

În prezent, chitara ca instrument de interpretare a muzicii clasice este slab promovată în întreaga ţară. Pentru a remedia, măcar parţial această lipsă, Şcoala de Arte va organiza primul festival – concurs de chitară clasică din Regiunea Nord-Vest.

În acest sens, Şcolile de Arte din regiunea ţintă vor selecta câte 3 interpreţi de chitară clasică, cu care vor participa la concursul organizat în decursul a 2 zile. Partenerul şcolii în organizarea acestui eveniment va fi Asociaţia de Chitară Transilvania.

În perioada 4-5 iunie 2011 Şcoala de Arte în parteneriat cu Federaţia Română de Dans Sportiv, Royal Dance Club şi Primăria Satu Mare, organizează concursul naţional de dans „Cupa Sătmarului”, ediția I.

Contract de închiriere

Conducerea Școlii de Arte Satu Mare a reușit să reușit să ajungă la un numitor comun cu proprietarii clădirii în care își desfășoară activitatea.
 
Urmează să semnăm un contract pe minim 10 ani cu Ordinul Surorilor de Caritate Vincențiu și Episcopia Romano-Catolică. Chiaria va rămâne aceiași, peste 5.250 lei/lună și sperăm să obținem finanțare europeană pentru modernizarea clădirii“, a spus Mircea Deac.
Bugetul Școlii de Arte este de aproximativ 1.000.000 lei, 50% fiind contribuția Consiliului Județean Satu Mare. Restul de bani reprezintă veniturile proprii ale școlii.

Vreau să mulțumesc Consiliului Județean pentru spirjinul pe care ni-l acordă de fiecare dată. În acest an vreau ca elevii talentați ai Școlii de Arte să ajungă și în străinătate, să susțină diferite concerte“, a mai declarat Mircea Deac.
1597 vizite
Distribuie pe