Locale Altele
Marti, 16 Aprilie 2024
Marti, 16 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Poliţia Ecologică intră în acţiune
Florin Răchitan  - Miercuri, 9 Februarie 2011

Nou-înfiinţata Poliţie Ecologică va începe să patruleze pe străzile Sătmarului de luni, 14 februarie şi va avea atribuţii extinse în controlarea felului în care este păstrată curăţenia şi igiena publică în Satu Mare.

Detalii despre atribuţiile acestui nou serviciu au fost prezentate miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, de primarul Iuliu Ilyes, directorul Poliţiei Locale, Florian Găzdac, şi reprezentantul societăţii de salubrizare Florisal SA, Vasile Puşcaş jr.

 

Edilul-şef a insistat asupra ideii că Poliţia Ecologică nu va fi o instituţie de sine-stătătoare, ci rezultatul colaborării între Poliţia Locală şi societatea Florisal, aceasta din urmă punând la dispoziţia autorităţilor locale două autoturisme Dacia Logan, inscripţionate cu numele Poliţia Ecologică, ce vor patrula pe străzile Sătmarului.

 

Maşinile vor fi conduse de angajaţi ai Florisal, care vor constata la faţa locului abaterile de la actele normative privind păstrarea curăţeniei şi igienei publice, iar lângă ei vor sta poliţişti locali, care vor avea dreptul şi sarcina de a-i sancţiona pe cei care încalcă legea.

 

Vasile Puşcaş a declarat că s-au inspirat din practica de la Timişoara, unde o asemenea poliţie ecologică funcţionează deja de doi ani, cu rezultate spectaculoase.

 

Poliţiştii ecologici din Satu Mare vor avea, printre altele, atribuţii în verificarea contractelor de salubrizare încheiate între Florisal şi persoane fizice sau juridice, în depistarea depozitelor clandestine de deşeuri şi identificarea celor care « produc » aceste deşeuri, în verificarea igienizării malurilor râului Someş, în prevenirea distrugerii coşurilor de gunoi şi a mobilierului stradal, precum şi în verificarea felului în care este îndepărtată zăpada şi gheaţa de pe străzi şi trotuare sau cum se face deratizarea şi dezinsecţia.

 

Activitatea Poliţiei Ecologice se va desfăşura în baza unui plan de activitate lunar, elaborat în comun de cele două instituţii partenere. Fiecare echipaj mobil al Poliţiei Ecologice va fi dotat cu aparatură foto şi video, pentru a dovedi astfel vinovăţia celor care încalcă legile în vigoare.

 

Poliţiştii ecologici vor interveni şi la sesizările populaţiei, sătmărenii având posibilitatea să facă sesizări la numerele de telefon 0261- 710.159 sau 0261-727.020.

3561 vizite
Distribuie pe